30 damer i alderen mellom 17 og 50+ samt en faglig dyktig og motiverende toppidrettsutøver med navn Kristin Lie satte sitt preg i turområdene i Haugesund i helgen.

 

 

 

 

Hvis du var ute og gikk tur i Haraldsvang lørdag formiddag eller søndag morgen og møtte en flokk damer nesten fallende, løpende eller mer eller mindre hoppende opp små bakker så var det oss du møtte. Kristin Lie var den blide dama du møtte i front på denne gjengen, eller som løp ved siden av oss en og en og ropte ”fly..fly” ,,, juhuuu… Og gi gass!  Eller sist sett løpende barføtt på gresset og bare konstaterte at ”løping er moro dere”…. Hvorpå denne gjengen svarer JAAAA! 🙂

Det hele startet fredag den 6/9, da møttes 30 damer for en introduksjon til treningshelgen. Noen kjente hverandre fra før, andre var nye i klubben og kjente litt færre. Eneste kriteriet for å kunne melde seg på var at man var medlem i Haugesund Triathlon Klubb, ellers var det førstemann til mølla prinsippet som gjaldt ved påmelding.

Det ble en presentasjonsrunde med forventninger og litt om hvorfor man hadde meldt seg på.  Spennet var vidt, noen var med for å bli bedre kjent med andre damer i klubben, noen for å lære mer om trening  generelt, løpeteknikk spesielt og ernæring . Mange hadde meldt seg på for å få en god blanding av dette.  Kristin Lies erfaring og kunnskap fra mange IronMan race trakk veldig.

Programmet gjennom helgen var en god blanding av mye praktisk trening og litt teoretisk undervisning i forbindelse med lunsj og mellommåltider.

Lørdag startet opp med svømming . Kristin regjerte på bassengkanten først med en innføring i landoppvarming, før vi hoppet uti og det ble teknikktrening.  Da  fikk vi også med ”hjelpetrenere”  Bjørn Asbjørnsen og Kjell Ivar Lundemoen.  To av de tre herrene som fikk innpass i denne eksklusive gruppen denne helgen.

Etter svømming bar det ut i frisk luft og vår første innføring i løpeteknikk. Det  ble vel tidlig klart at dette var noe vi kunne lite om… og folk hadde stort utbytte av.  Etter løpingen delte vi gruppen i to med rotasjon mellom spinning og slyngetrening. Slyngetreningen stod Harald Andreassen fra Trimeriet for, og vi var nok flere som erfarte at det både var lite brukte  muskler som ble aktivert, og muskler som trengte å jobbes med. Etter en slik dag var det godt å roe ned med litt tøying og dynamisk stretching ledet av Kristin. Selv om også det… krevde sin innsats for noen.

Søndag morgen startet gjengen kl 09 – rett ut i løpetøy. Løpingen fra dagen i forveien gav absolutt mersmak.. og løpeøkten ble utvidet til 2,5 time. En spinningtime ble kansellert til fordel for løpinga, men det gjorde ingenting. At vi hadde vært ute 2,5 time da vi trakk inn var det nesten ingen som hadde fått med seg.

Helgen ble avsluttet ute, med spørsmål og svar og en oppsummering av helgen. Hørte ikke noe annet enn 100% enighet om at dette er noe som gjerne  må gjentas.

Treningshelgen ble gjennomført ved hjelp av følgende samarbeidspartnere:

Bygnes Bygg, Trimeriet v/Harald Andreassen, Triathlonforbundet og Haugesund Triathlon Klubb.

 

 

 

Balanse?

 

 

Vristjogg…


 

Mye latter og moro

 

 

Super gjeng med super instruktør.

 

(Bilder Annelin Havrevoll, Tekst Sigrund Drivenes) (klikk på bildene for større versjon)