Andre del av «Bli med HTK-ungdom på trening». Denne gang er spinningtøy byttet ut med løpetøy og varme lyse omgivelser byttet ut med forfriskende luft i skumringen. Løping og basis på tirsdager er ein økt trenere og sportslig utvalg setter høgt. På «identitetsøkten» som vi har valgt å kalle den ønsker vi å samle så mange som mulig av klubbens ungdommer på en og samme økt for å dyrke klubbfelleskapet. Vi hører hva Trond August og Mats hadde å si.

Ny dag, nye muligheter;)) Da var det igjen siste tirsdag, og siste løpetrening i måneden, noe som betyr en ny 5km løpetest. Dette er en tradisjon hos oss i Ungdomsgruppa. Oppmøtet var bra og moralen høy. Det er lett å syte litt når man har en kommende test i vente, vi vet vi skal ut og slite i fem km. Likevel var vi klare, og innstilt på raske tider. Testen gikk som vanlig i Vangen på grus, i et perfekt vær, 6 grader og lett regn. Etter en god oppvarming, var det på tide å komme i gang. Trenere og coacher i dag, uten Coach-Iden var Anne, Johannes og Asbjørn. De faste, flinke trenerne på løpetreningene våre.

Foto: Ikkje lett å ta bilde av rask ungdom i mørket.

 

Klare for fight startet alle sammen i høyt tempo, motiverte og klare for å løpe fort! Innsatsen på testen kan man si var ekstremt høyt. Tidene var gode, med flere perser og sesongen har ikke begynt engang. De gode tidene tyder på treninger med stor framgang, takket være trenerne i klubben. Etter løpetesten var vi slitne og svette, men treningen var ikke over enda. Etterpå sto som vanlig en time kjekk basistrening inne i Deep Ocean Arena på programmet, sammen med de minste HTK’erne. Tirsdagstreningene blir alltid en innertier;))

Etter løpeøkta passet vi på å skifte til tørre klær, spise og drikke litt. Det er viktig å ikke gå i vått tøy og våte sokker, blir vi syke kan vi ikke trene..

Inne i DOA møtte vi HTK-kidsa. De var kommet inn etter sin løpeøkt som er litt kortere og annerledes enn vår. I treningen vår i dag brukte vi teppebiter. I noen øvelser jobbet vi alene, i andre samarbeidet vi to og to. Eksempler på øvelser vi gjorde var f.eks å sette tærne på teppebiten, stram kropp og armene i golvet i høy plankestilling og så gå over golvet på hendene og supermann med teppebit under hendene og så gli fram med armene foran kroppen så langt fram en kommer. Eller sitte på rumpa på teppebiten og bli dratt eller skubbet over av en partner. Gøyal økt med mye latter, og noen fikk også tent konkurranseinstinktet sitt! J Vi fikk trent hele kroppen og kjenner det er godt å gjøre øvelsene i bevegelse og med teppebiter som sklir unna for da får vi får brukt mange ekstra muskler.

Siden vi hadde hatt test og vært så flinke fikk vi velge hva vi ville etter styrkedelen. Da ble vi fort enige om stiv heks, det er alltid gøy! Først kjørte vi vanlig stiv heks og så med fem knebøy for å befri hverandre. Det ble en god del knebøy på mange! Som avslutning hadde vi som vanlig 15 minutt tøying, det gjør godt og vi får god tid til å prate og tøyse litt før vi sykler hjem til kvelds. Takk for en kjekk økt med gode venner.

Hilsen Trond August og Mats.