43 triatleter stilte til start i triatlonkonkurransen Ultra Knirken som antageligvis er en større utfordring en IronMan70.3. Ikke større i lengde, men større på det mentale plan.

Uten fengende musikk, entusiastisk publikum og hausende speakere kastet alle 43 seg uti Eivindsvatnets 16.2 grader og gjennomførte 1150 meter svømming før de la ut på 70 km sykkel i nordre del av IronMan løypen. Selv på en søndag var trafikken stor og kontrasten til IronMans bilfrie sykkeltrase enorm.

Når man kom i mål på sykkeletappen startet den mentale konkurransen. Mens man under IronMan70.3 blir båret frem av musikk, speakere og et folkehav, er det helt stille på Ultra Knirken. Bare fugler, vindsus og pusten fra en og annen konkurrent som passerer eller passeres. Etter 70km er beina blytunge og tanken på å løpe 19 km er alt annet enn motiverende. I motsetning til den flate IronMan løypen er Ultra Knirken løypen kupert og halvparten av løypen foregår på grus og anleggsvei.

Mens løpeetappen under IronMan 70.3 i Haugesund er fylt med inntrykk fra omgivelsen, vendes inntrykkene innover i Ultra Knirken. Man kjenner, føler og tenker hvert skritt. Det brenner i lårene, stikker i leggene og knærne knirker. Alt kjennes og det er ingen ytre distraksjon som fjerner tanken bort fra ubehaget. Når det i tillegg ikke er drikke- eller matstasjoner underveis og solen steker fra nesten skyfri himmel, gjennomfører man på ren vilje.

Av hensyn til den kommende IronMan konkurransen slapp deltagerne å løpe til toppen av Steinsfjellet. 2.4 km oppoverbakke som ville tatt knekken på de fleste.

43 startet, 38 fullførte og bestod generalprøven til IronMan70.3 og NM Langdistanse triatlon 2013 i Haugesund.

19.6 kl.1730 gjennomføres siste svømmetest – Knirken Svømming (1150 m) og 19.6 kan man få bekreftet løpeformen i Knirken løpet – denne gang med målgang på Steinsfjellet.

Ultra Knirken 16.6 ble vunnet av Irek Korfini med sterke 3 timer 48 minutter og 15 sekund. Av de to damene som fullførte var Jorunn Hagesæther best med tiden 4 timer 57 minutt og 13 sekund.

Takk til alle deltagere, takk til frivillige og takk til familie og venner som stilte opp og heiet på sine håpefulle.

Sammenlagtlisten for Knirken Cup finner du her