Allan Hovda har laget en fin oppsummering på reglene på sin blogg (http://triallan.com/)

Respekter reglene – Nå skal jeg ikke dra igjennom alle reglene, men vil ta den viktigste, nemlig drafting. I regelverket står det at du minimalt må ha 7 meter frem til nærmeste deltaker, og om du kommer nærmere enn det så må du sykle forbi på maksimalt 20 sek.

Jeg har målt opp at avstanden på de hvite stripene, og mellomrommet mellom de hvite stripene er ca. 3 meter som betyr at fra begynnelsen på en hvit stripe til slutten på neste hvite stripe er det 9 meter. Det er fordel å ligge så tett opp mot denne grensen som mulig, men jeg legger alltid inn en sikkerhetsmargin for husk at det ikke som betyr noe er ikke hvor langt du faktisk er ifra deltakeren foran, men hvor langt dommeren vurderer at du er ifra deltakeren foran. Dommerne er kun mennesker og må ta en rask vurdering, så jeg anbefaler å legge inn en sikkerhetsmargin for å sikre at jeg ikke risikerer å få 4 min tidsstraff.

9 – 10 meter er fornuftig slik at du har noe å gå på om deltakeren foran deg slakker av for å spise og drikke, for om du først er innenfor 7 meters sonen så må du forbi. Av andre regler så vil jeg nevne at ernærings emballasje og annet søppel kun skal kastes ved drikkestasjonene. Det er lett å stappe emballasjen i toppen underveis og tømme denne ved de angitte stedene før eller etter drikkestasjonene.