Den første fellessamling og treningsleiren for triatlonlandslaget for 2017-sesongen er akkurat gjennomført. Helgen 20.-22.1 var alle utøverne fra de ulike satsningslagene til forbundet samlet på olypiatoppen, Oslo. Her ble det trent litt, gjennomgang og oppdatering av spilleregler, test av utstyr og ikke minst bli kjent med alle utøvere og trenerene. På juniorlaget er HTK representert med Endre Espedal og Birk Skogland, på satsingsgruppen for jenter er HTK representert med Thea Hovda, på elite laget har HTK ingen utøvere denne sesongen.

Etter en travel og hyggelig helg gikk turen direkte til Playitas, Fuerteventura tidlig mandag morgen for to uker med trening. Med ypperlige treningsfasiliteter og fint vær har det vært lett å samle mange gode treningstimer mot framtidige mål. I treningsgruppen var det hele tre OL-deltakere fra Rio, Norges egne Kristian Blummenfelt, estiske Kaidi Kivioja og svenske Lisa Norden (som og tok sølv i OL i London). Sammen med resten av landslaget, en jente dra Island og fire gode norske AG utøvere var dette med å skape en store gjeve treningsgrupper, og bidra til at alle jobbet litt ekstra.

Vel hjemme og tilbake på skole og trening gjelder det raskt og finne tilbake til den gode hverdagsrytmen. Thea og Birk forteller litt om sine opplevelser fra turen, Endre deler sine erfaringer i ett eget referat.

Birk Skogland kommenterer:

«Min første treningsleir på Playitas var utrolig bra. Jeg ble overasket over hvor godt jeg absorberte treningen og følte jeg hadde kontroll over hva jeg gjorde. Etter flere år med triathlon og snart fullført 3 år på HTG gikk jeg inn i leiren med mye kunnskap og erfaring for å gjennomføre best mulig. Spise bra mellom øktene, sov og restituerte tilstrekkelig og klarte med det å gjennomføre alt som jeg skulle. Jeg synes leirene med landslaget er spesielt kjekke å være med på, nettopp på grunn av det gode, inkluderende og ikke minst flinke laget som er rundt deg under hele oppholdet. Jeg gikk inn i leiren med god samvittighet ettersom det er god oppfølgning av skolen med tanke på å være ajour skolearbeid. Jeg går ut fra leiren med masse treningsglede, god form og ser frem til sesongen.»

Thea Hovda kommenterer:

«Leiren har vært utrolig bra. Treningene var satt opp på veldig optimale tidspunkter, som gjorde at vi fikk sovet nok, og restituere godt mellom øktene. Har trivdes godt sammen med alle på leir, det er en flott og inkluderende gjeng. Merket godt at vi gjør noe riktig på treningsfronten hjemme. Utviklingen min på svømming er jeg veldig fornøyd med, og det er takket være tålmodige svømmetrenere. På leiren tok vi en svømmeanalyse, som viste at jeg er godt på vei. Nå blir det godt å komme tilbake til hverdagen hjemme, og fortsette med fokus på arbeidsoppgaver fram mot sesongen.

Mikal Iden HTK’s hovedtrener og landslagstrener var på hele samlingen og kommenterer dette:

«Det har vært en veldig bra gjennomført leir i alle ledd. For HTK sine utøvere har det gått problemfritt, ingen skader, ingen sykdom og gjevnt over god form på alle utøverne våre. Det ser ut som at opplegget her hjemme med oppføllingen og trening i klubb og på HTG gir en meget god arena for utvikling. Alle utøverne har hevet seg på alle disiplinere, kanskje spesielt på svømming. Gleder meg veldig til sesongen! Vi må bare trene litt til først»

Flere bilder: Playitas vinter17