Skrevet av Endre Espedal

Før løpet var jeg litt ekstra nervøs. Det var på grunn av at jeg var usikker på formen etter som at jeg har slitt med en bone bruise i høyre hofte.

Jeg var ranket som nr. 13 og fikk derfor velge startplass på bryggen ganske tidlig. Jeg valgte å stille meg så langt til venstre som mulig. Jeg fikk en litt dårlig start, men følte meg bra. Jeg havnet litt bakpå ut til bøyene som skulle rundes, men på veien tilbake svømte jeg meg opp ganskemange plasser og kom opp fra vannet som nr. 13 og ca. 20 sek bak første mann. Jeg visste at for å få en topp 10 plassering måtte skiftesonen skje raskt, og det gjorde den også.

Løp som et lyn opp til sykkelen, og rett på med Rudy hjelmen og brillene. Var på sykkelen å tråkket 400watt før jeg visste ordet av det. Etter 1 min var og min gode venn og lagkamerat oppe med meg og vi samarbeidet så bra at en skulle tro at vi aldri hadde gjort noe annet i livet. Snarlig var og tetgruppen på tre også tatt igjen og bruddet talte nå 7 stykker. For hver sving økte vi forspranget med noen sekunder uten at det kostet meg noe særlig. I sykkelløypen var det og en grusomt bratt og hard bakke som skulle bestiges to ganger. Gruet meg litt til denne, men når den først kom var den mye lettere enn først antatt. I midten av bakken var det en australier som prøvde seg på et lite brudd, men Gustav tok ansvar og tettet luken. Nå var luken ned til hovedfeltet på 30stk. ca. 45sek. Runde nummer 2 gikk like lett som den første, og når vi nærmet oss skiftesonen gledet jeg meg til å få testet ut løpebeina.

Inn i t2 var ledelsen økt til 1 min. Jeg var selvsikker på en topp 10 plassering. Jeg så det var mange som åpnet utrolig hardt, men jeg hadde bestemt meg for å holde mitt tempo og heller øke farten på den andre runden. Jeg lå som nummer 5 første halvdel, men en person fra hovedfeltet klarte å løpe seg opp og forbi meg. Fikk vite etterpå at han har 14:05 på 5000m, og skal løpe jr.VM på 3000 og 5000. Ikke så rart at jeg ikke klarte å henge på han da! Kjempet til siste meter om 5.plassen, men en tysker klarte å snike seg forbi i siste liten. Endte da opp med en fantastisk 6.plass som jeg er utrolig fornøyd med! De andre på laget gjorde det veldig bra de også. Gustav Iden vant overlegent og Vetle tok en sterk 16.plass.

Nå er det under en uke til jr.EM og jeg gleder meg kjempe mye!