Her har du race report fra historiens første NM vinner i HTK

Fredagen startet med en 800 svømmetest før vi kjørte videre til fjellet for å overnatte til lørdagen. Både jeg og Birk perset på testen, og jeg kom inn på 9:50 ca.

På lørdagen ble vi hentet av Geir Iden, vi satt på med dem helt til Oslo og tilbake til fjellet. Halvveis på veien til Oslo hadde vi en liten time på sykkelen. Det var en deilig tur med nesten bare nedoverbakker og medvind. Da vi kom frem til hotellet spiste vi litt, og la oss til å sove i 22 tiden.

Race dagen startet med en god frokost, før vi så kjørte til Oppegård hvor konkurransen var. Jeg hadde en liten oppvarming med 20 min jogg og noen stigningsløp. Den første løpingen var på 9 km. Jeg lå i en gruppe sammen med Birk, Jens og en mann til. Etter 5 av 6 runder ble farten økt litt, og jeg kom inn i skiftesonen på likt med Jens og Birk.

Birk var først ute på sykkel, men det tok ikke så mange meter før jeg og Jens syklet forbi. Jeg la meg litt bak Jens, og holdt følge med han og de andre mennene som tok oss igjen. Det regnet ganske mye, og var veldig glatt. Derfor tok jeg det litt med ro i svingene for å unngå en ny velt. Det var en kul sykkel løype som gikk både oppover, og nedover. Jeg passet hele tiden på at jeg ikke lå for nærme, fordi tidstraffen var saftig med 2 min. Da jeg kom til det stedet vi skulle gå inn til skiftesonen, hadde jeg for stor fart, og syklet dermed litt for langt, og måtte snu. Det tapte jeg litt tid på, men det gikk heldigvis bra. Da vi kom inn i skiftesonen ble Jens stoppet på grunn av at han lå for nærme en på sykkel.

Jeg løp forbi noen av de som hadde kjørt forbi på sykkel. Det var veldig glatt, vått og sorpete noen av stedene i løypen. Jeg var litt sliten, men det gikk bra fordi jeg hadde en god ledelse i juniorklassen. Løpingen gikk veldig fort, og jeg kom i mål med en første plass i junior klassen, og ble dermed Norgesmester i duathlon, i junior klassen (17-19). Det var veldig kjekt, og jeg likte duathlon, men savnet litt svømmingen. Jeg følte meg i god form hele tiden.

Nå er jeg veldig klar for VM duathlon som er nå på førstkommende lørdag. Der stiller både jeg og Birk for landet vårt.

Endre

 

Og vi krysser fingrene for flotte prestasjoner i VM – lykke til gutter