Birk (til venstre i bildet) kom på 2.plass i NM jr. Duathlon, men han slo Endre når det gjaldt å være først ute med race report. Her kan du lese Birks vei til NM sølvmedalje

Tre dager etter Knirken sprint triathlon var jeg klar igjen til mitt første NM og faktisk også mitt første duathlon. Turen til Oppegård var fin og rolig, med en overnatting på vei over fjellet på fredagen og videre til Oslo på lørdagen. Etter cirka tre timers kjøring hoppet vi av bilen og tok sykkel økten som var planlagt for dagens forberedelse til morgendagen. Det var fint vær og medvind hele timen. En flott sykkeltur med gode venner! Et lite pit-stop på en bensinstasjon med cola og mat før vi kjørte videre til hotellet som var meget luksuriøst. Middagen ble på McDonalds med en dobbel BigMac på menyen. Da følte jeg meg klar for morgendagen!

Vekkerklokken på kl 7 og klar til race kl 10 etter en god oppvarming i det herlige sommerregnet som var bestilt.

Løpingen var i gang kl 10 og vi var en gruppe på 4, Endre, Jens, meg og en annen, som løp hardt den siste runden og dermed kom forbi oss, vi kom inn i skiftesonen sammen. Jeg syklet først ut, så Endre og Jens like etter. Det kom ikke som et sjokk da Endre og Jens suste forbi meg etter en liten kilometer på sykkel. De fikk et stort forsprang på sykkel og dermed endte jeg ganske langt bak! Syklingen var tung men det gikk fort til å være så langt.

Jeg kom inn på løp alene og tok straks igjen noen eldre karer som hadde syklet fort. jeg ga alt jeg hadde hele veien spesielt på den siste 4,5 kilometeren til slutt, da jeg var ganske stiv men lett i beina. Jeg trodde jeg kom i mål og var ganske fornøyd med å være ferdig. Men egentlig hadde jeg feilet, jeg fant ut at jeg ikke hadde løpt gjennom mål enda, så det endte med en siste spurt inn i mål, jeg tapte sikkert ett minutt på det. Selv om jeg hadde løpt lengre enn de andre ble det snakk om at jeg ble diskvalifisert av arrangøren, men det ordnet seg etter dommerne hadde diskutert litt. Det endte da med en 2. Plass i Junior NM bak Endre Espedal som ble NR 1 på pallen!

Birk