Hovetri har vært noe jeg har sett fram til lenge, og jeg reiste med de vanlige sommerfuglene i magen. Jeg var både nervøs og spent, men jeg gledet meg mest av alt, og sommerfuglene var bare positive. Konkurransen og hele helgen svarte absolutt til forventningene! Jeg konkurrerte i sprint-distanse, som vil si 750 meter svømming, 20 km sykkel og 10 km løp.

Forberedelser
Jeg hadde trent bra dagene før konkurransen, og jeg følte meg godt forberedt til lørdagen. Vi kom fram til bibelskolen i Grimstad, hvor vi skulle sove, ca halv 10 på fredagskvelden. Da var det bare til å spise en rask kveldsmat og hoppe rett i seng for å få den viktige søvnen før en konkurranse.

Konkurransen startet ikke før kl 1500 dagen etterpå, så vi hadde god tid til å gjøre klar skiftesonen og alt det andre nødvendige.

 

Thea

 

Konkurransen
Konkurransen startet jo selvfølgelig med svømmingen. Jeg plasserte meg litt foran i feltet før starten, for å være sikker på at jeg ikke kom til å havne så veldig langt bak. Da starten gikk, var det bare til å hive seg uti. Jeg følte jeg svømte med en god flyt og jevnt tempo. Svømmedelen gikk fort, og før jeg visste ordet av det var jeg oppe av vannet og på vei mot skiftesonen for å legge ut på den 20 km lange sykkelløypa.

Skiftesonen gikk greit, og jeg var dermed klar til å sykle. Det var en løype på ca 10 km som skulle sykles to runder. Jeg var litt nervøs for syklingen, for det er der jeg har mest å hente. Det er den delen som drar meg ned i konkurranser, og hvor jeg blir mest tatt igjen.

Thea3Bortsett fra det gikk sykkeldelen relativt bra, og det var en fin løype å sykle på en strålende dag. Jeg er ikke helt fornøyd med sykkeltida, men jeg vet at jeg kan forbedre den mye, det er bare trening som gjelder!

Det var tid for skiftesone igjen, og denne gangen gikk det ikke så bra. Jeg fikk noen problemer med skoene mine når jeg skulle ta dem på, og brukte dermed litt tid på det. Da jeg endelig var klar til å legge ut på løpeløypa, merket jeg at jeg ikke hadde fått fikset skoproblemet helt, og de satt ikke helt som de skulle. Men det var det ingenting å gjøre med da, og jeg måtte bare satse på at det gikk greit. Løypa var på ca 2,7 km, og skulle løpes to runder. Løypa gikk for det meste inni en skog, og det var et fint terreng for bena å løpe på.

Løpinga gikk bra, til tross for litt løse sko, men det er ikke det beste jeg har prestert. Til sammen kom jeg inn på en tid som jeg synes var helt grei!

Hovetri var uansett en bra opplevelse, og det var utrolig fine omgivelser å konkurrere i! I tillegg til å konkurrere selv, fikk jeg også sett på NM, som var på søndagen. Det var veldig spennende å se på, og det var mange gode prestasjoner fra utøvere fra htk!

Thea forside

Det var alt i alt en kjempebra helg, sammen med en fin gjeng. Nå til helgen er det Auklandshamn og Stavanger triathlon, og det jeg gleder meg masse til!

Thea