Skrevet av Endre Espedal

Etter noen gode dager med trening i Holten tok vi turen videre til Geneve i Sveits for å kjøre EM. Vi var en veldig stor tropp som reiste ned med 8 utøvere. Jeg, Gustav og Casper skulle kjøre i junior klassen. De siste dagene før konkurransen gikk jo selvfølgelig til siste forberedelser til årets første hovedmål.

Vi i junior herrer fikk start klokka 08.00 på lørdag morgen. Med en så tidlig start er det både fordeler og ulemper. Vi ville unngå det verste av varmen, men ville jo få en del mindre søvn ettersom vi ble nødt til å stå opp klokka 5 for å spise. Men for min del, tror jeg ikke det spilte noe rolle.

Før start var jeg veldig nervøs. Var mitt første ordentlige mesterskap, og var derfor usikker på nivået.

Jeg var ranket nr. 20 og fikk velge plass tidlig. Da jeg sto på startstreken var jeg 100% skjerpet og nervene ble neste glemt. Starten på svømmingen gikk veldig bra. Etter at vi hadde passert bøyene og skulle svømme i medstrøm gikk det veldig fort blant de beste svømmerne og de fikk en luke. Jeg kom opp fra vannet i gruppe to.

Ut på syklingen gikk det fort og vi fikk hentet inn gruppe 1 før vi var kommet til bakken. Det var en bakke på 1200 meter som var veldig bratt. Denne skulle bestiges 3 ganger i løpet av de 20 km vi skulle sykle. Første gang opp bakken gikk det fort og var tungt. Vi hadde akkurat hentet inn de første, og jeg lå litt bak i feltet. På utfor kjøringen og flaten syklet jeg meg opp og lå i tet. Jeg hadde en plan om å være blant de 10 første inn i bakken hver gang i tilfelle noen prøvde å gå. Inn mot bakken syklet felte veldig rolig og vi ble til slutt en stor første gruppe. Inn mot T2 gikk det fort og jeg lå greit an.

Jeg brukte litt tid på å få på skoene og havnet derfor litt bakpå i feltet. På løpingen følte jeg meg bra og løpte sammen med to tyskere og en fra Portugal lenge. Jeg gjorde en bra løping og kom bare 1 min bak første mann i mål, tyske Lasse Lührs. Det var et veldig tett løp, så det holdt til en 26 plass. Gustav, som vant forrige helgs E-cup, kom på 8. plass. Casper kom på en 17. plass. Alle kom innenfor VM kravet som er topp 37, og det betyr at vi skaffet Norge 3 plasser til VM som er i Chicago i september. Vi får vite 1. august hvem som blir tatt ut til å kjøre VM. Og med en 6. plass i E-cup Holten håper jeg på å være en sterk kandidat til å få en av plassene.