Vår unge og lovende Thea Lothe Nilsen er først ut av ungdommene og her er hennes flotte race report fra Bøsprinten 2014. Gi Thea dine gratulasjoner og tilbakemeldinger i kommentarfeltet i bunnen av race reporten

Før konkurransen:
Fredag ettermiddag satt jeg i bilen på vei til Bø for å være med på Bøsprinten. Jeg var veldig nervøs, i og med at dette var den første konkurransen jeg skulle være med på. Jeg reiste sammen med mamma, og vi hadde leid oss en campinghytte på Beverøya camping som lå ganske nærme konkurranseområdet. Vi kom fram fredag kveld, og da var det bare til å spise, for så å gå til sengs for å lade opp til neste dag.

På lørdag var det bare å komme seg opp klokken halv 7, spise en god frokost, så bar det av gårde til registreringen. Da jeg kom inn for å registrere meg, og så alle utøverne som skulle være med, tredoblet sommerfuglene i magen seg. Det jeg var mest nervøs for, var syklingen. Jeg hadde nemlig fått ny sykkel onsdagen samme uke, bare tre dager før konkurransen. Det sier vel seg selv at jeg dermed ikke hadde fått trent så mye sykkel som jeg burde, og Bøsprinten skulle faktisk bli min første ordentlige sykkeltur på ny sykkel.

Svømmingen:
Jeg var også veldig spent for svømmingen. Jeg skulle ikke svømme før klokken 12, og det ble mange timer å gå rundt og være nervøs og spent. Det ble endelig min tur til slutt, og etter å ha svømt noen lengder oppvarming, fikk jeg beskjed om at det var ett minutt til start. Jeg stilte meg klar til å starte, og da ”startskuddet” gikk, var det bare å ta fram alt det jeg har lært på de fire månedene jeg har vært med i klubben, og svømme det beste jeg kunne.

Svømmedelen gikk overraskende bra, og jeg klarte å holde et jevnt tempo alle de 750 meterne jeg skulle svømme. Deretter var det å vente i halvannen time, til sykkeldelen skulle begynne klokken to.

Syklingen:
Jeg skulle som sagt ut på min første skikkelige sykkeltur, og var rimelig spent på hvordan det skulle gå. Jeg stilte meg klar i køen av utøvere med sykkelen, og ventet på at mitt nummer skulle bli ropt opp, og jeg kunne få starte. Det var en veldig grei sykkelløype, og bortsett fra en del motvind og trafikk, så var det faktisk ingen problem! Jeg hadde da fullført den delen jeg var mest spent på, og skulle endelig få lov til å ta bena fatt og løpe, som er den disiplinen jeg er best i.

Løping:
Jeg kom inn i skiftesonen og fikk kvittet meg med sykkelen, tatt av hjelmen og fikk på løpeskoene, og så var det bare å starte på den 5km lange løypa. Løpeløypa var også veldig grei selv om den inneholdt noen oppoverbakker her og der, noe som man bare må regne med. Noe jeg ikke hadde fått erfart før, var overgangen fra sykkel til løp. Jeg hadde jo fått høre at bena kom til å være ganske stive, og var spent på hvordan det ville bli. Da jeg begynte å løpe, følte jeg ikke at jeg kom framover i det hele tatt. Bena var stive, og alt jeg hadde blitt fortalt stemte ganske bra. Heldigvis varte ikke dette noe lenge, og løpeformen kom tilbake i beina etter kort tid. Jeg løp de fire rundene rundt løypa, og kom meg i mål på en ikke så aller verst tid til å være første gang.

Glad og fornøyd kunne jeg nå si at jeg hadde fullført min første konkurranse.

Jeg er så glad for at jeg har kommet inn i en klubb med så kjekke folk og bra miljø som Haugesund triathlon klubb. Jeg fikk masse støtte og positivt snakk fra de andre i klubben, som hjalp veldig for å dempe nervøsiteten. Hadde det ikke vært for det, så er jeg ikke sikker på om jeg hadde deltatt,  og heller ventet til neste konkurranse etter å ha fått trent mer på sykkel.

Jeg er veldig glad nå for at jeg deltok, og det var en fin opplevelse! Alt i alt, er jeg fornøyd med debutkonkurransen, og jeg gleder meg til å få være med på flere. Det beste av alt er at fra nå av kan det bare gå framover!

Thea

Flere bilder av Thea og de andre HTK ungdommene i Bøsprinten