Her er Endres race report fra sin første Europa Cup konkurranse!

Jeg var klar for sesongens siste konkurranse, og min første Europa Cup konkurranse, som var i Tyrkia. Vi kom ned til Tyrkia torsdag formiddag. Vi hadde en liten rolig løpetur før vi spiste middag. På fredagen var det Race Briefing for alle juniorene. Lørdagen var starten til jentene. Det var 29 grader i sjøen, så ingen våtdrakt. Vi hadde 2 jenter som stilte til start, og begge jentene gjorde det veldig bra. Utover dagen ble været helt elendig, og det begynte å regne, tordne og lyne. Neste morgen var det våres tur til å gi alt. Da vi kom til startområdet så vi at startbrygga hadde blitt knust, og var borte. Så etter at vi hadde vært å sjekket syklene og draktene var det et lite ”ny racebrief”. Der ble vi fortalt at starten ville gå fra land, og ikke med startstup. Under oppvarminga testet vi hvor langt ut vi måtte springe, mange ganger.
endre alanya2Ca 10 min før start var det utøver presentasjon. Vi ble stilt opp på en lang rekke etter startnummer. Når mitt nr. og navn ble ropt opp skulle jeg jogge bortover på stranda bort til starten, og finne meg et ledig nummer som jeg skulle starte fra. Jeg valgte å starte langt til venstre. Da starten gikk var jeg kjapt ut, og fikk en grei plassering. Det var mye ”fighting” gjennom hele svømminga. Jeg lå i bena på hovedfeltet helt til bøye nr 2. Da var det mange som stoppet helt opp, så vi brukte lang tid rundt den bøya. Da vi kom oss i gang igjen var det kommet et lite mellomrom på oss og hovedfeltet, og jeg klarte ikke å svømme meg opp igjen.

I T1 (transition 1) var jeg veldig kjapp og kom raskt ut på sykkelen. Det var ca mellom 15 og 20 sek opp til siste mann i gruppa foran min gruppe. Gruppa foran var gruppe nr 1. Jeg jobbet veldig mye for å klare å ta igjen gruppe 1, men klarte det dessverre ikke fordi det var veldig mange som ikke var interessert i å jobbe for å hente dem inn. Syklingen besto av 3 runder som var 20 km totalt. Store deler av syklingen var på en slags brostein.

Da vi kom inn til T2 var jeg første mann fra gruppa vår på ca 20 mann. Men da jeg satt sykkelen fra meg, veltet jeg den, og han ved siden av meg sin sykkel. Jeg måtte ta opp begge, og brukte lang tid på det. Jeg slet også med å komme oppi skoene fordi de var så klamme. Da vi begynte å løpe følte jeg meg helt grei, men litt sliten. Jeg løp helt ok første runden av to runder. Den andre runden økte jeg farten litt og løp opp et par plasser til. Jeg endte opp på en 30.plass til slutt.

Alt i alt er jeg fornøyd med løpet mitt, siden det var min første E-cup.