HTK som i

Hjerte for

Tanzania og

Kiwakukki

Februar 2015, et sted i Norge: «Du ….? Vi skulle ikke gjort en innsats for noen som ikke er gitt de samme mulighetene som oss i triatlonklubben? En innsats for at noen får en litt bedre hverdag? Hva med å hjelpe noen med sykler for nettopp å lette tilgangen til arbeid f.eks? Kan triatlonklubben få til dette; dette også?»

Så tenkt, så gjort: «Klart vi kan!»

Klubben inviterte til innsamlingsaksjon og vi noterte oss raskt at givergleden var stor: Det ble samlet inn hele 18 000,- kroner til sykler! Samme høst ble tett på 20 sykler, sykkelpumper og lappesaker overlevert til organisasjonen Kiwakukki i Tanzania. Prosjektet hadde ikke latt seg gjennomføre uten vår gode venn Henriette Lindanger, Bokn. Henriette stod for overleveringen den gang.

Link til sykkelprosjektet, 2015

Henriette har på nytt bidratt til at enda et prosjekt via vår klubb nå er et faktum;

Prosjekt «Joggesko!»

I februar i år inviterte klubben nok en gang til en innsamlingsaksjon. Målet denne gang:  Sende joggesko til vanskeligstilte ungdommer i Tanzania

For få dager siden møtte Henriette de ansatte i organisasjonen Kiwakukki – igjen. Med seg denne gang hadde hun en hel bag med flunkende nye joggesko. XXL på Raglamyr muliggjorde denne fantastiske gaven og vi er dem evig takknemlige. Tusen, tusen takk Thomas (varehussjef XXL) og Martin!

Martin, takk!

Martin, takk!

 

Haugesund Triathlon Klubb fikk i år inn totalt kroner 2261,- på innsamlingsaksjonen. Tusen takk til de av dere som bidro! Basert på denne summen fikk vi altså sendt av gårde en hel bag med sko!

 

Følelsen av å sende fra seg flunkende nye og ordentlige sko, og ikke brukte, var fantastisk. For, tenker vi egentlig over hvilke sko vi drar på oss når vi skal ut og løpe? Eller går det på autopilot: «Sko? Jeg har jo alltid tilgang til ordentlige joggesko? Joggesko som ikke skader føttene mine? Sko som er gode å ha på og som jeg bare drømmer om å ta på?»

Setter vi egentlig pris på ….det å ha tilgang til gode sko? Tar vi med oss, i tanken, at ungdommer andre steder i verden kanskje ikke engang har sko?

 

Skoene ble i første runde overlevert til de ansatte ved Kiwakukki. De har så stått for overlevering videre til de aller, aller vanskeligststilte ungdommene på skolen like ved.

Det gjenstår nå for oss i klubben å ønske ungdommene «God tur» –  til skolen eller til en kompis. Kjære ungdom, du er så vel unt dine nye joggesko. Kanskje får vi hilse på deg en dag? Hvem vet: Plutselig tar Haugesund Triathlon Klubb ut på langtur – til Tanzania?

 

Og med denne gla`saken takker sittende styre i HTK, for seg. Vi er svært ydmyke over å ha fått lov til å gjøre en innsats for deg, for klubben, for helsen – og i ytterste konsekvens: En innsats for en litt bedre global verden.

 

Vi sees!

Og du: God tur til deg også da! Du skal kanskje ut og løpe deg en tur.

Styret, HTK 2018