Haugesund Triathlon Klubb; ja – hvem er vi egentlig?

 

Hver uke legges det ned utallige timer dugnadsinnsats i klubben. Faglig dyktige og inkluderende trenere og assistenter ønsker både barn, unge og voksne velkommen til treninger og til sosiale samlinger. Foreldre stiller opp, besteforeldre likeså. Frivillige voksne, frivillige barn og unge; sammen mot et felles mål om å ha det trivelig i lag!

Ikke nok med at det legges ned utallige dugnadstimer hver uke; timene med helsebringende fysisk aktivitet er ikke få! Medlemmene i klubben trener alene, to og to eller sammen i små eller noe større grupper. Initiativene er mange og varierte. Den helsebringende effekten er, summa summarum, enorm – på alle vis.

 

Men, hvem er egentlig menneskene i Haugesund Triathlon Klubb?

En tid fremover vil vi presentere noen av alle de som, på ett eller annet vis, er involvert i klubben.

Vi lover deg gode historier om fine mennesker. Førstemann (kvinne 😊) ut er styremedlemmet og det aktive medlemmet Karen Magnussen. Gled deg!

 

 

 

 

 

 

Mitt navn er Karen. Jeg er 19 år og kommer fra Bryne. I 2014 var jeg med på mitt første triatlon og jeg har satset siden den gang. Jeg har og vært en del av det norske jr landslaget og jentesatsingen til Norges Triatlonforbund.

 

Som alle andre ungdommer måtte jeg ta et valg om hvilken vidergående skole jeg skulle starte på etter ungdomskolen. For meg var det viktig at jeg kunne satse samtidig som jeg kunne gjøre det bra på skolen. Etter mye frem og tilbake bestemte jeg meg for toppidrettslinjen på St Svithun i Stavanger i 2014.

 

Etter to år på St Svithun bestemte jeg meg å flytte til Haugesund sommeren 2016. Jeg skulle starte på Haugesund Toppidrettsgymnas og fullføre siste året på vidergående her i Haugesund. St Svithun var en bra skole, det var ikke det. Jeg fikk ta realfag, løpe med løpeklubb, svømme med svømmerene og reise på leirer og konkuranser året rundt. Men på grunn av mye pendling frem og tilbake til skolen, mye trening og skole ble belastningen for stor. I tillegg trente jeg mye alene denne perioden. Jeg hadde heller ikke et triatlonmiljø rundt meg og hadde flere trenere i de forskjellige disiplinene å forholde meg til.

 

I flere år hadde jeg og hørt mye bra om både triatlonlinjen på HTG, skolen generelt og triatlonmiljøet i Haugesund. I tillegg kunne Haugesund tilby en trener som var tilstede hele tiden, og ikke minst samme trener som fulgte opp i alle disiplinene. Dette var avgjørende faktorer som gjorde at valget om å flytte til Haugesund ble lettere. Det å bli sett på trening og jevnlig få tilbakemeldinger var noe jeg syntes var viktig. Jeg hadde og et sterkt ønske om å trene sammen med en gruppe. Dette gav meg både motivasjon og muligheten til å bli pushet på trening.

 

Det tok ikke lang tid før jeg følte meg som hjemme her i Haugesund. Før jeg flyttet kjente jeg kun noen få utøvere og treneren, Mikal fra før. Jeg ble tatt godt imot av både klassekamerater, nye lærere, utøvere i klubben og ikke minst foreldre i klubben. Jeg ble ofte invitert på middag av familier i triatlonklubben og fikk hjelp til hva som helst dersom det var nødvendig. Dette gjorde at selve flyttingen hjemmefra ble mindre skummel, og jeg følte meg aldri alene.

 

Jeg trivdes veldig bra på skolen og. Jeg hadde endel idrettsfravær på grunn av treningsleirer og konkurranser i løpet av tiden min på vidergående. Men med hjelp fra HTG fikk jeg gyldig idrettsfravær og fikk stor hjelp av lærerene med tilrettelegging av prøver og hjelp med å komme gjennom det jeg gikk glipp av på skolen. Dette har gjort det veldig mye lettere for meg å kunne reise og delta på det jeg har ønsket samtidig som å gjøre det bra på skolen.

 

Jeg har aldri angret på valget mitt, og trives godt her i Haugesund. Så godt at jeg nå har startet på sykepleien her, og trener fortsatt daglig med samme gjeng. Helt siden jeg startet på vidergående vurderte jeg å flytte til Haugesund, men når jeg skulle starte på vidergående føltes det for tidlig å flytte hjemmefra. Derfor flyttet jeg ikke før det siste året, men det viste seg at jeg hadde ingenting å være redd for. Jeg anbefaler alle ungdommer som ønsker å kombinere skole og trening til å starte på HTG. For HTG tilrettelegger slik at du får muligheten til å satse på både skole og trening. Samtidig som man omgås med en unik, målrettet og treningsglad gjeng som består av utøvere på forskjellig nivåer og aldre. Og ikke minst en trener som hjelper deg å nå målene dine, uansett om det er å konkurrere internasjonalt eller å delta på første sprinttriatlon. En annen fordel med Haugesund er at alt ligger så sentralt. Svømmehallen ligger rett ved skolen, og det samme gjør løpebanen.

 

Jeg anbefaler som sagt HTG  til deg som har lyst å holde på med triatlon og samtidig være en del av et sosialt miljø. Om du har noen spørsmål angående HTG, satsing, trening i Haugesund eller noe annet, så er det bare å ta kontakt med meg, så skal jeg prøve å svare så godt som mulig.