Årets første triatlonhelg er over. Bryne ønsket i år som i fjor velkommen til mange spennende konkurranser, med norgesmesterskap for elite på sprintdistansen lørdag og norgesmesterskap i miksstafett søndag som de mest prestisjefulle. I tillegg skulle det i løpet av lørdagen også deles ut poeng i den gjeve supersprint cupen for ungdommer og bøttevis med NM medaljer for aldersklasse(AG) utøvere på sprint. Det var med andre ord duket for en lang, hektisk og innholdsrik helg med triatlon.

Først ut var utøverne i rekrutt- (2005-2004) og ungdomsklassen (2003-2002) på supersprintdistansen. HTK som nærmest er i et lite generasjonsbytte med flere som har beveget seg opp en klasse klarte seg godt. Erik Madsen, som for øvrig er tatt ut til å representere Norge i den europeiske ungdomsOL-kvalifiseringen senere i sommer, gjorde det som ventet skarpt. Han tok en overlegen seier i UG15-16 etter sterk solo sykling og løping. Marion Faye Eriksen og Benedikte Indrehus tok 2. og 3.plass i UJ15-16 med gode løp tidlig i sesongen! I RJ13-14 hadde vi tvillingene Marie og Lara Wulst, som tok 3. og 4.plass. Mye sykling i vår har tydelig hjulpet mye for jentene. Knallgøy å se Sander Tollevik debutere på strålende vis i RG13-14. Her må vi få med resten av rekruttene våre!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nytt av året er klubbcupen. Det samles poeng fra alle klasser og distanser i NM og norgescuper før det tilslutt skal kåres Norges bredeste og sprekeste klubb under RisørTri på slutten av sesongen. For at HTK skal kunne hevde seg der var det ekstra viktig at våre eminente AG-utøvere fikk uttelling for sine løp. Og det gjorde de så til de grader; Haugesund kapret hele 7 medaljer på NM-sprint AG!

Jarle Kolbeinsen 1.plass i M30, Astrid Grønningen 1.plass i K45, Cornelia Bloch 1.plass K50, Kristine Meidell Dahle 2. plass i K20, Anne Sandvik 2. plass K25, Elisabeth Grov 2. plass K35 og Ørjan Johnsrud Reinertsen 3. plass i M25.

Timer inn i den lange triatlondagen har også deltakeren på sprint- og olympisk mosjon gått i mål og det er klart for Eliteklassene. Menn startet kl 14:30 og kvinnene 45min minutter senere. Med start og mål på to ulike plasser var det dessverre vanskelig å få med seg alt fra begge løpene, men med god livesending var det mulig å holde seg oppdatert.

Juniorutøvere som hadde lyst på poeng til cupen var på Bryne nødt å stille til start sammen med Elite, noe som var bra både for konkurransen og utøverne sin del. Pallplass og NM gull var litt tidlig å håpe på for vårt unge lag, men vi stilte sterkt med klart flest utøvere i både kvinne- og herreklasse.

Endre og Birk har vært i gamet lenge og ble våre to beste i herreklassen på 5. og 6. plass. Begge har slitt mye med helsen i år og presterte på det jevne og som forventet. Vi gleder oss til å se dem bli sterke utover i sesongen. Førsteårs-juniorene hoppet rett i det. Are, Trond-August og Mats taklet konkurransen svært godt. De gjorde alle solide løp mot landslagsutøvere i verdenstoppen.

I kvinneklassen ble det konkurranse om å være nærmest mulig sterke Lotte Miller i mål. Også på kvinnesiden har to av HTKs sterkeste kort slitt med helsen de siste ukene. Å holde seg frisk er en del av idretten og vi har ikke annet valg enn å stille med det utgangspunktet vi har. I kvinneklassen hadde HTK faktisk bare juniorer på startstreken. Jentegjengen, som alle går på HTG, har vist utrolig fin framgang gjennom vinteren, og konkurransesesongen blir spennende. Tekniske uhell på Kari og Thea Lea ødela dessverre mye for ellers gode løp. Emma og Marlene presterte begge sterkt. Edda fikk virkelig opp farten på løp og kom inn på en fin 7. Plass. Thea Hovda syklet og løp seg oppover i feltet og kom i mål på en svært respektabel 5. plass og ble med det beste HTK´er. Utrolig gøy å se utviklingen på disse jentene!

Da lørdagens konkurranser var over hadde lagleder bare to timer på seg til å få snakket med alle utøverne, evaluere og eventuelt gjøre endringer på lagene før fristen for lagoppsett gikk ut. Målet gjennom vinteren har hele tiden vært å få to lag på pallen i miksstafetten, og selvfølgelig ett av dem øverst!

HTK stillte med ett senior/veteran lag og 4 lag fra ungdoms- og junioravdelingen. To lag toppet med klubbens raskeste utøvere, det ene litt raskere enn det andre, og de to andre jevn gode. Det er en luksussituasjon for en trener å ta ut lag med så mange spreke utøvere å velge mellom, men det er ikke lett å måtte ta beslutningen på hvem som skal hvor. Noen endringer på lagene ble tatt før det gås direkte til racebriefing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konkurransen ble spennende, veldig spennende! På forhånd var det førstelagene til HTK og ÅCK som var de soleklare favorittene. ÅCK fikk en flying start på første etappe men HTK kom tilbake og gikk i tet i løpet av den andre etappen, teten holdt vi til ut på løp på siste etappen. HTK sitt andrelag fulgte tett og lå lenge på en andreplass, helt ut på tredjeetappe. Ankermannen til ÅCK ble for sterk og vi måtte nøye oss med smått utrolige 2. og 3.plass! FOR en bredde vi har i HTK! Det er nesten ikke til å tro! Allerede på 6. plass kom vårt lag 4, foran mange andre klubber sine topplag, og like bak der, på 9. plass, vårt lag3.

Seniorene gjorde også sine saker svært godt og kom inn på en fin 13.plass!

 

En liten skuffelse var det å ikke forsvare seieren fra i fjor. Men skuffelsen varer ikke lenge når vi ser hvor bra alle våre utøvere i aksjon har gjort det. Og ikke minst når en ser støtten i DET TEAMET av en foreldregjeng som har stått strategisk plassert og heiet som besatte hele helgen! Det stilte faktisk hele 10 jenter og 10 gutter fra HTK på denne konkurransen, og det mens andre store klubber sliter med å skrape sammen 2 av hvert kjønn for å stille ett lag! Det går ikke an å være annet enn stolt og ydmyk for den innsatsen og gleden som ble vist denne helgen!

Med det håper jeg vi sees på Haugesund triatlon nå til helgen 10.juli, enten som deltaker, frivillig eller publikum!

Hovedtrener Mikal Iden