Da var mitt første olympiske triathlon gjennomført. Vanligvis pleier jeg å kjøre sprint distanse(750m svøm, 20km sykkel og 5km løp), men i helgen fikk jeg bryne meg på olympisk, og så kalt normaldistanse. Denne er det doble som vil si 1500m svømming, 40km sykling og 10km løp.Det er den eneste jeg kommer til å kjøre denne sesongen, og det var gøy å få prøve det!

Forberedelser
Dagene i forkant ble det unnagjort både trening og nødvendige forberedelser, blant annet lakkering av negler. På Hove ble det sjokkrosa negler som skulle hjepe meg gjennom distansen. Sykkel ble sjekket og justert, og dagen før fikk vi svømt gjennom løypa, den viste seg å være nærmere 1700m. Det er langt! Spesielt for meg som ikke opprinnelig er svømmer.

Konkurransen startet 0830, så vi måtte tidlig oppf or å få i oss frokost og å gjøre klar skiftesonen. Etterhvert ble det klart for å hoppe i vannet for å gjøre siste forberedelser før start. Nasjonalsangen ble spilt(det var jo tross alt NM) og sommerfuglene i magen blafret som aldri før!

Starten går!
Vi ble startet med et signalhorn, og løp ut i vannet. Jeg plasserte meg bak i feltet ved start, for å unngå den voldsomme slossingen, kanskje ikke så lurt men det gikk bra. Jeg merket at formen var god og at jeg kunne presse. Jeg jobbet meg fremover og plukket hoder på svømmeetappen. Målet mitt var å komme inn på ca 30min, men når jeg løp opp til T1 så jeg at det sto 28:16 på klokka, jippi!

Malene4

Følte meg sterk etter svømmingen, og drakten som har vært litt stram sklei rett av!

Jeg var litt treig i skiftesonen men kom meg til slutt ut på sykkel. Jeg har slitt litt med å presse meg på sykkel, og tørr ikke å ligge så mye i bøylene som jeg burde. Jeg lå litt mer i bøylene nå enn før, men det var ikke stort mye mer.

Jeg la meg ned i bøylene når jeg så pappa da..


Jeg la meg ned i bøylene når jeg så pappa da..

Vi skulle sykle fire runder, og før start var jeg litt redd for å telle feil, men det gikk heldigvis bra! Jeg syklet på 1:16:31, ennå en seier ettersom målet mitt var 1:20. Nå gjenso bare løping, min favorittgren! Jeg merket allerede på førte runde at løpesteget og formen var langt fra der den pleier. Jeg var helt tom! På det tidpunktet hadde jeg vært ute i nesten 2t, med relativt høy intensitet, og bare tatt 2-3 slurker med energidrikk.

 

På første drikkstasjon fikk jeg tak i et glass med energidrikk men mesteparten havnet i ansiktet og ikke i munnen. jeg tok drikke ved hver runde, i og med at det var en drikkestasjon på løypa som var ca 2.5km. Etter 1.5 runder tok jeg den ene gelen jeg hadde i lomma. Det hjalp litt, men det var for seint! Jeg løp på 51:57 på løypa som var 10.8km. Misfornøyd med det, for jeg vet jeg kan bedre og dagsformen var god! Jeg kom inn på 2:39:23, akkuratt det Arild sa han trodde jeg kom inn på.

Ikke den vanlige driven på løping, men jeg kom meg jo gjennom!

Ikke den vanlige driven på løping, men jeg kom meg jo gjennom!

Alt i alt var det en god opplevelse, og jeg har fått gode erfaringer som jeg kommer til å ta med meg neste gang jeg kjører olympisk, da skal jeg vertfall få i meg nok næring!

Det var flere fra klubben som deltok, og alle gjorde det kjempebra! Spesielt Endre som tok 5.plass i senior NM, bare 16år gammel! Imponerende!

Neste helg er det både Aukladshamn og Stavanger triathlon, begge sprint. Det blir spennende å se om formen er like bra da!

Det ble en minispurt inn i mål også!


Det ble en minispurt inn i mål også!

Malene