Ønsker du å delta i «offisielle» arrangementer krever de forskjellige forbundene lisens. (les: forsikring)

Alle idrettsforbund krever sine egne lisenser, altså svømmelisens, sykkellisens, triatlonlisens osv. Det går an å kjøpe engangslisens ved hvert løp. Dette kan, avhengig av antall starter, bli dyrt. Starter du ofte, kan det være lønnsomt med en årslisens som da gjelder ved alle arrangementer i det tilsvarende år (fortsatt bare per forbund). I tillegg er det ofte en forsikring knyttet til årslisens som også kan gjelde trening. Slik er det for eksempel med triatlonlisensen.


For å kunne løse årslisens må en være medlem i en klubb som er tilknyttet tilsvarende forbund. For at HTK sine medlemmer også kan løse svømmelisens, sykkellisens og løpelisens, er vi medlem i NTF (Triathlonforbundet), NSF (svømmeforbundet), NCF (cykleforbundet) og Norges Friidrettsforbund.


Det er opp til en hver hvilken lisens, om i det hele tatt, en ønsker å løse. Om du ønsker å delta i NM langdistanse under IM 70.3 i Haugesund eller NM Sprint under Haugesund Triatlon MÅ du har årslisens hos triatlonforbundet.

All trening skjer på eget ansvar, men med årslisens i triatlonforbundet vil forsikringen gjelde om uhellet skulle være ute enten du trener på egenhånd eller organisert trening i regi av HTK.

Let frem lisensregler i de forskjellige forbundene