Om ikke mange dagene braker det løs igjen. IronMan sirkuset kommer igjen til Haugesund. Den fjerde utgaven av IronMan70.3 Haugesund tegner til å blir større og bedre enn noen gang. Over 1700 utøvere hvorav flere hundre fra Haugesund og HTK, stiller til start tidlig søndag morgen. Mange er med for første gang, mens en god del har vært med alle gangene tidligere.

For såkalte «IronMan virgins» er spenningen til å ta å føle på. I disse dager går det mange tanker gjennom hodet. Jeg skulle trent mer, skal jeg trene mer nå?, hva skal jeg spise?, hvor skal jeg starte? Fremme eller bak i svømmefeltet? Hva om jeg punkterer? Holder kneet?

Til alle som er med for første gang. Slapp av! Grunnlaget er lagt, nå gjelder det bare å nyte de siste dagene. Du blir ikke i bedre form nå. Ta deg en tur på Expo, få med deg racebriefen og lever inn sykkel. Deretter er det ingen vei tilbake. Rusle rundt i byen og på kaien. Nyt stemningen, nyt været. Drikk masse (alkoholfritt, luringen!) og gled deg.

Søndag morgen vil du høre musikk og speaker lenge før du kommer inn i skiftesonen. Nervøsiteten og spenningen vil være til å ta å føle på. Møt opp i god tid, hold hodet kaldt. Hjernen krymper desto nærmere startsignalet går så gjør unna toalettturen før du tar på våtdrakt, slå av en prat med sidemannen og ta en siste sjekk på hvor du har hengt posene dine. Ta deg tid til å stoppe opp og se deg rundt. Du er med på et eventyr, og alle andre rundt deg er i samme eventyret, like spent og nervøs som deg.

Alle treningstimer skal nå utfoldes i et herlig trekløver de nærmeste timene. Når svømmeetappen er ferdig vil du tenke ‘One down, two to go!’ Resten er for de fleste en lettelse. Svømmingen unnagjort, resten fikser jeg lett.

Forbered deg på en overraskelse når du har fått på deg joggeskoene. Bena vil ikke. De første to kilometerne føles som en pine og du vil lure på hvordan i huleste du vil klare å løpe 21 av dem. En kilometer senere er alt glemt. Med en gang du svinger ned siste bakken og hører musikken og bruset fra folkehavet nede på kaien, kommer et voldsomt følelsesutbrudd. Det er dette du har drømt om. Løpe de 3-400 meterne blant 10-15000 mennesker i et inferno av musikk, applaus og heiarop. Enten du har hørt om det eller vært på sidelinjen, det er dette du har hatt i tankene gjennom hver treningstime siste året. Endelig er du her, og dette skal du oppleve tre ganger til før du skal gjennomføre de siste 2-300 meterne til mål.

Når du runder hjørnet og ser målet, det målet du har drømt om og gledet deg til siden tanken om IronMan i Haugesund slo ned i deg, kommer nok et følelsesutbrudd. Alt slitet, alle treningene, alle kommentarer om at du er gal eller – «dette klarer du aldri». Alt tvil og all anger du måtte ha hatt er blåst bort. Du har vist dem alle, men først og fremst har du vist deg selv. Alt er mulig bare du vil det nok.

De siste 10 meterne inn til mål vil du aldri glemme, og når du får medaljen rundt halsen kommer det siste og endelige følelsesutbruddet. YEEESS!

..og er du som meg er det neste du tenker på en skikkelig kald en.

PS! Målbildet er et gjevt minne. Pass derfor på at du har klar bane og at du ikke havner i samme situasjon som meg i 2013

mål

 

Ja, jeg er han som løper i blå bukse bak han som strekker hendene i været. 1900 meter svømming, 90km sykkel og 21km løp bare for å miste målfoto til en som på død og liv skulle spurte for å sikre seg en plass lenger opp på resultatlisten.

Lykke til med IronMan og lykke til med NM alle HTK’ere og tilreisende fra inn og utland. Søndag ettermiddag har du nok et kapittel i ditt liv som du stolt kan fortelle barnebarn eller romkamerater på gamlehjemmet en gang i fremtiden.

Sportslig hilsen

Kurt Misje
Styreleder Haugesund Triathlon Klubb