INNSPILL PÅ KANDIDAT.

Haugesund Triatlonklubb oversender med dette sitt innspill til Idrettens Hederspris 2019. Det er selvfølgelig mange i klubben som fortjener både ros og takk for den innsats som frivillig er lagt ned i å utvikle Haugesund Triatlonklubb fra starten i 2012, med 30 medlemmer, til det den er i dag. Nå er vi en av Norges største triatlonklubber med et mangfold av medlemmer, fra barn til pensjonister, fra mosjonister til landslagsutøvere. En klubb som har gitt Haugesund status som Norges Triatlonhovedstad. Det er ingenting som i utgangspunktet tilsier at Norges Tri- Hovedstad skal ligge i Haugesund, bortsett fra èn faktor. Lite av dette hadde vært mulig uten vår kandidat til årets hederspris: IVAR JACOBSEN.

Ivar Jacobsen, Haugesund Triatlon 2018 ©Kurt Misje

Ivar Jacobsen, Haugesund Triatlon 2018 ©Kurt Misje

 

Ivar Jacobsen er kjent for de fleste i Haugesund, for mange som Ironman-generalen.

Haugesund Triatlonklubbs suksesshistorie henger utvilsomt sammen med Ivar Jacobsen og hans innsats for å få Ironman til Norge. Det har hele tiden vært hans drøm. Da Haugesund ble tildelt arrangementet i 2010(??) eksisterte ingen triatlonklubb i Haugesund. Klubben ble stiftet 21.01.2012, 6 måneder før første Ironman Haugesund. Allerede etter 8 måneder var klubben Norges største.

Det var mange kritiske og skeptiske stemmer der ute, men Ivar J beholdt roen og jobbet sammen med sin kone og medarrangør, Tone Bendiksen, konsekvent og målrettet for å få realisert drømmen. Ironman 70.3 Norway i Haugesund ble det første Ironmanstevne i Skandinavia. Avtalen den gang var opprinnelig på 5 år, men ble ytterligere forlenget. Fra og med 2018 ble det i tillegg til 70.3 også satset på langdistanse.

 

Startskuddet for første Ironman 70.3 gikk av stabelen søndag 08. Juli 2012. Det ble mer enn bare et vellykket arrangement fra start til målgang. Tilbakemeldingene var blant annet «perfekt løype» og «fantastisk stemning med flere tusen tilskuere». Men det som kanskje mest imponerende var begeistringen og entusiasmen som smittet over på lokalbefolkningen og satte i gang en triatlonbølge i byen på tvers av alder og nivå. En bølge klubben har ridd på siden.

 

Ivar Jacobsen brenner for triatlon. Han var aktiv svømmer i sin ungdom og ble tidlig fascinert av sporten og har bidratt mye til å øke interessen for triatlon. Han er selv blitt Norgesmester i triatlon. Foruten sitt arbeid for Ironman og alt det har betydd for klubben, stiller han også uegennyttig opp for klubben som både svømmetrener og løpetrener flere dager i uken. Han er en aktiv treningskompis og bidrar titt og ofte til fellestreninger utenom timeplanen.

 

Ivar Jacobsens betydning for både klubben og byen har vært meget viktig, både gjennom sin innsats for Ironman, sporten generelt og klubben spesielt. I tillegg til å bety mye for klubben som helhet har han også hatt stor påvirkning på mange av våre medlemmer personlig. Ivar J har på en beundringsverdig måte bidratt til at den enkelte får oppleve idrettsglede og mestring, men han har også bidratt til å sette byen på kartet og samle utøverne, frivillige og publikum til et felleskap som gir byen en særegenhet og verdi.

 

 

 «Han har vist vei, han har vist kraften i å ha optimisme, engasjement, vilje, pågangsmot og målrettet fokus. Han har inspirert oss andre og lært oss kraften i å si ja»

Trond Magne Hegglund

 

 

« Ivar gir deg frihet når han finner tillit i deg som person og er da lett å samarbeide med. Ivar elsker å ta kontrollrunde natten før Ironman sammen med meg og Olaf, da ser man hvor stolt han er av arrangementet»

Åge Norem

 

”Han har en sterk tro på det han vil fremme som er så smittende…. og han står på og ofrer seg, …Ivar J er en perfeksjonist”.

Bjørn B Asbjørnsen

 

Kombinasjonen drømmer og et brennende hjerte for triathlon førte til at han lyktes med å tenke stort”

Jon Sigve Olsen

 

Ivar ser alle, han ser hver eneste i bassenget og prøver å gi råd og hjelp til hvordan bli en bedre svømmer, en bedre triatlet, til alle. Ivar er ikke redd for å være streng og bestemt og er en respektert person blant de unge.”

Barna om Ivar

 

Vi vil avslutte med ordene til landslagsutøver Endre Espedal:

« Ivar Jacobsen har hatt en stor rolle i min vei inn i triathlon……….jeg så på Ironman og tenkte at dette var skikkelig kule greier som jeg vil teste ut. Jeg møtte opp på trening og ble tatt imot av en ildsjel. En som brenner for det han gjør, og for en 13 år gammel gutt var det lett å
merke at Ivar visste hva han holdt på med. Som tiden gikk lærte han meg hva triathlon gikk ut på og var med på å få fart på svømmingen, som er den aller viktigste delen i en internasjonal triatlon konkurranse. Enda hjelper Ivar meg med tips og råd til hvordan man skal opptre og hva jeg bør gjøre for å ta de neste stegene.Ivar fortjener uten tvil idrettens hederspris for arbeidet han har lagt ned for at Haugesund har blitt den idrettsbyen den er idag.»

 

 

Med vennlig hilsen

Styret Haugesund Triathlon Klubb