Navn: Magnus Minde

Jobber: DeepOcean

Stilling: Lead Engineer

 

Eneste HTK medlem som har fått plass i årets NORSEMAN!

 

 

 

Tekst: Magnus Minde

 Oppvåkningen

20 år med røyking, sofasitting og coladrikking, 20 kg ballast, 10 år på en kontorstol, kroppen var i eskalerende forfall og det kjente jeg plutselig selv etter noen år med fornektelse. Trening var selvsagt forbeholdt idioter, men litt etter litt ble jeg usikker på om dette faktisk kunne være en feilvurdering fra min side, kunne trening være noe positivt? Plutselig stod jeg der, i trange bukser og fingerhansker, langt utenfor min komfortsone. Min første treningsøkt i voksen alder, etter gymtimene på skolen, ble Hårfagrerittet 2011. Jeg kjøpte sykkelen dagen før, for noe trening før rittet var lite aktuelt. Kom i mål langt utpå ettermiddagen totalt tom og full av krampe, men all elendigheten den dagen ble overskygga av en merkelig lykkefølelse. Ingeniøren i meg vet at dette er endorfiner og adrenalin kombinert med mestringsglede og erobrerfølelse. Bragden, som for øvrig betyr like lite som fargen på sokkene dine, blir enorm inne i sitt eget hode. Og det er egentlig nok for meg.

 

Fortsettelsen

Treningen fortsatte med terrengsykling som «gren», en del spinningtimer utover høsten. Formen var svært stakkarslig med kondis som en Koala. Jeg kunne ikke trene mye i begynnelsen, kroppen tålte ikke stort mer enn at par timer i uken. Rundt juletider ble jeg gjort kjent med at Ironman sirkuset skulle komme til Haugesund, med støtte fra Ingvill var lista lagt for 2012. Målet var å fullføre med stil. Svømming og løping var nytt for meg og terrengsykkelen måtte byttes ut med temposykkel. Litt overmodig kanskje? Mista 3 måneder av våren p.g.a flytting og oppussing, burde vel meldt meg av, men det var aldri en tanke jeg hadde. Etter utallige svømmetimer, men kun 10 joggeturer og 85km på temposykkelen stilte jeg til start.

En ubeskrivelig følelse å vasse ut i Skeisvatnet før 8:00 på en søndag, «Ja vi elsker» på det gigantiske PA anlegget og greier, måtte skylle tårer ut av brillene rett før start. Etter et lite morgenbad for vi ut på 90km sykkel, sinnsyk løype, rett og slett vakkert, og fantastisk stemning hele veien. Ut på løp før kl. 12, veldig fornøyd med det, men på ingen måte klar for halvmaraton.Å løpe 5 ganger over indre kai med den stemningen kan ikke beskrives med ord. Ser man bort fra å redde liv eller lage barn blir det ikke større enn dette. Er dette meningen med livet? Sikkert ikke, ungene i Afrika er fremdeles sulten, men bedre placebo for meningen med livet fins ikke. Jeg blir fremdeles rørt av å tenke på denne dagen, og det vet jeg gjelder for de fleste, om ikke alle som var med.

 

Ironman 70.3 2013

Det var aldri tvil om jeg skulle gjøre dette igjen, så jeg meldte meg på med en gang. Målet i år blir det samme som i fjor, å fullføre med stil, litt bedre stil i år. Under 6 timer bør kunne gå, brukte 6:40 i fjor.

 

Norseman 2013

«Vil du være med på en unik reise. Vi søker etter fem deltagere til å være med på et eventyr i den flotteste naturen Norge har å by på» lød Isklar reklamen på TV2. Jeg viste jo godt hva Norseman var, men jeg hadde ikke tenkt å begynne å drømme om det før om noen år, kanskje ta en full Ironman først. Blant 500 søkere valgte de ut 6, deriblant meg, til å være med i Team Isklar. Vi skal bli trent av Rune Høydahl og Henrik Oftedal, begge har vunnet Norseman tidligere og Jon Thorp med norges raskeste svømmetid non-wetsuit på IRONMAN konkurranse, i tilleg til Sofie Eckbo på ernæring. Men grunnlaget må uansett legges i Haraldshallen og på veiene på Haugalandet. Målet er å bli blant de 160 som for fullføre til topps på Gaustadtoppen, aner ikke om det er oppnåelig enda, men håper på det. Svart Norseman finisher t-shirt er noe av det gjeveste en triathlet kan få.

Ikke hørt om Norseman? Isklar Norseman Xtreme Triathlon, starter ved at man går om bord i en ferge i Eidfjord 04:00 om morgenen 3. august. Fergen går 3,8 km ut i fjorden hvor vi hopper av, 05:00 starter racet ved å svømme inn igjen til Eidfjord, i iskaldt vann. Fra Eidfjord sykler vi 180 km over Hardangervidda, over Dagali, over Imingsfjellet og ned til Austbygda ved Tinnsjø. Derfra løper vi en marathon (42,2km) til toppen av Gaustadtoppen. De som klarer det får en t-skjorte. Norseman er kjent for å være det hardeste løpet i verden man kan gjøre på en dag, uansett gren. Sjekk www.nxtri.com   for mer om Norseman.

Bilde: fra venstre, Rune C. Høydahl (Norseman 2004), Odd Ivar, Unn, Lise, Christoffer,

Magnus, Daniel og Henrik Oftedal (Norseman 2010 og 2012)

 

Link til Isklar reklamen som trigget det hele :
http://youtu.be/xoEHMgtwulk
og denne:
http://youtu.be/vLKTxesPAHM

https://www.facebook.com/magnus.minde.5

https://www.facebook.com/isklar

 

Vi ønsker Magnus lykke til med konkurransen, og takker han for at han ønkset å dele historien med oss.

PS! Har du en historie å fortelle?

Send en e- post til post@haugesundtri.no