Onsdag 21.5 var det duket for 2. utgave av Knirken Sprint. Forrige gang startet 53 deltagere i strålende høstvær, denne gang 75 deltagere i det som kunne virke som høstvær. Temperaturen i vannet var 15.5 grader.

Grunnet bruk av nytt tidtakersystem og et stort antall deltagere ble starten utsatt, men kl.18.38 stupte deltagerne uti det kalde vannet mens publikum fikk frysninger.

Svømming
Svømmeetappen gikk rundt de tre bøyene i vestre del av Eivindsvatnet og er ca 600 meter lang (endelig lenge får vi når vi får rapporter fra de som svømte).  Etter 7 minutt og 40 sekunder kom Endre Espedal opp av vannet, med Krisztian Hauer knappe 17 sekunder bak. Et halvt minutt senere kom tredjemann og dagens vinner, Oliver Smith, opp av vannet.

Sykkel
Sykkeletappen gikk fra Stemmen mot Skåredalen, under innfartsveien og inn på Ørpetveitsveien. Videre til venstre inn på Spanneveien hvor man syklet til Thuastad skole for å snu. Samme løype tilbake, totalt ca 20 km.

Førstemann til å returnere var Oliver Smith. Han hadde passert de to foran og kom inn på 45 minutter og 3 sekunder. På andre plass og to minutter bak kom Irek Korfini. Han hadde avansert fra en 7.plass på svømmingen. Tredjemann var en av våre beste ungdommer, Birk Skogland. Han lå på 4.plass etter svømmingen og avanserte en plass med tiden 48:03 etter sykkel.

Hvor var Endre som ledet etter svømmingen? Dessverre ble han et offer for den glatte asfalten og gikk i bakken så hele den nye trisuiten måtte henges på veggen som et evig minne.  Vi håper Endre kommer sterkt tilbake under helgens NM i Duahtlon og neste helgs VM i Duathlon hvor også Birk skal være med.

Verdt å merke seg er Johnny Vea som etter svømmingen lå på 54.plass og som kom inn som nr. 4 etter sykkel og endte på 4.plass i mål. Imponerende!

Løp
Med bare 5 km løp skulle det mye til om stillingen i topp-3 endret seg. Løypen var ny av året og i motsetning til fjorårets klartring til Krokavatnet, gikk turen denne gangen til pumpestasjonen ett par hundre meter etter bommen på anleggsveien.

Førstemann i mål ble Oliver på tiden 1:05:05, med Irek like bak (1:06:27) og Birk på tredje (1:08:45). Nevnte Johnny Vea kom i mål på 1:12:13

Hva så med damene?
HTK har jo en fantastisk andel (33 %) kvinner i klubben. 12 av disse fullførte dagens konkurranse. En av våre sprekeste kvinnelige ungdommer, Malene Breivik, ledet kvinneklassen fra start til mål.  Hun kom i mål på tiden 1:18:36 som også kvalifiserte til en 20.plass totalt. Malene lå som nr. 8 etter svømmingen og tapte mest på sykkeldelen.

På andreplass kom fjorårets kvinnelige vinner av Knirken Cup, Astrid Grønningen, som ble klokket inn på tiden 1:20:42. 27.plass totalt etter å ha klatret to plasser fra svømmingen.

Tredjeplassen erobret nok en kvinnelig ungdom. Henriette Endresen kom inn på tiden 1:22:46. Dette kvalifiserte til en 32.plass totalt. Henriette gjorde det flott på svømmingen hvor hun kom inn på en 10.plass. Hun mistet 18 plasser under sykkeldelen og 4 plasser til på løpingen.

[polldaddy poll=8066843]

 

I triatlon tar vi vare på og vil gjøre stas på alle deltagerne. Derfor pakker vi ikke ned og forlater området før alle er i mål. Det er derfor med glede å melde at den som vant den hederlige sisteplassen i dagens konkurranse var Anne Marte Enerstvedt som kom smilende og stolt i mål på tiden 1:50:18. Dette er 1:50:18 bedre enn alle de andre som ikke deltok. Tenk på den.

Linker

Takk for et flott arrangement gjort mulig av engasjerte deltagere, frivillige og publikum. Uten dere ingen konkurranse. Vi ses igjen til ny Knirken Sprint til høsten. I mellomtiden står Knirken Ultra for tur (langdistanse triatlon), før dere kan slappe av med ny sprint på Auklandshamn. Lykke til!

Status Knirken Cup 2014

(Klikk på bildet for større versjon)

Resultatbildet våren 2014