I helgen 11-12 januar var HTK på sitt første approberte svømmestevne.

 

 

 

Vi hadde 21 triathlet/svømmere i barnegruppa født mellom 2004-2001. I tillegg var Harald Nyland fra ungdomsgruppa,(1998) også med.

Det var kjekt å se hvilken utvikling de har hatt siden oppstarten i august/september 2013 til å nå ett flott svømmenivå mindre enn 6mnd senere.

Med 2 ukentlige treninger på 1 time hvor vi i all hovedsak fokusert på teknikk, crawl og rygg , samt fart på 25 og 50 meter distansene har vi skapt ett fint nivå på kort tid.

 

Dette viste også resultatene.

50 crawl  var der de hevdet seg aller best. Når vi gikk opp til 100m distanse gikk farten ned og teknikken ble dårligere. Men det bekymrer oss ikke da 50m resultatene var veldig flotte.

Om vi skal trekke fram noen resultat så er Harald Nyland 30.97 på 50m crawl veldig flott. Å svømme så fort etter 5 mnd svømmetrening viser at det bor veldig mye i Harald. Det skal bli spennende å se hans svømmeutvikling når det blir lagt ned enda mer tid på svømmingen.

Det viser også at det er mulig å begynne i svømming i 14-15-16 års alder og fort kunne ta opp nivået.

Blant de mange jentene så var det veldig mange som var i samme nivå på 50m crawl.

Noen rett under 40 sekunder og mange rett over, og av en eller annen grunn har jentene tatt svømmemotorikken bedre enn guttene på samme alder.

Det er kanskje ikke bare i svømming det skjer i den alderen 🙂

Morsom var det uansett å se den yngste av alle , Marie Wulst 2004, svømme 50crawl på 40,5 sek og da var det bare 2 svømmere som var hurtigere.

Konklusjon er:

– Vi er på rett vei teknisk.

– Vi har ett stykke å gå utholdenhetsmessig. (blir fokus fra høsten 2014 hvor det blir mulighet for 3 økter a 1.5t)

– Når de kommer på triathlon konkurranser vil de være gode på svømme etappen.

Vi er i ferd med å bygge en gruppe som har det sosialt kjekt sammen , og det er det viktigste av alt.

Ivar (trener)

(bildene er fra en trening i Haraldshallen)