Årets første triatlonhelg er overstått. Og vi som klubb sitter igjen med mye bra. Det nye klubbtøyet levert av vår nye hovedsponsor Adrena sto med glans. Klubbvesten gjorde den tiltenkte jobben og litt til. En stor delegasjon utøvere fra HTK sammen med en hel del foreldre som også var utstyrt med vester lyste godt opp Bryne i blått og grønt. Det ga mye positiv omtenksomhet og mange spørsmål i retning Haugesund og jobben HTK gjør. Det er kjekt med annerkjennelse for tiden og energien mange frivillige legger ned for at klubben funger topp.

Foto: HTK til topps på miksstafetten, neste år går vi for to lag på podiet!

Men det var først og fremst det sportslige vi hadde tatt turen sørover for. Nivå, gjennomføring og innsats på høyt nivå førte til at vi hadde bilene fulle av medaljer hjem over Boknafjorden.. Det var godt samarbeid og god stemning mellom alle HTK’erne gjennom hele helga, ungdom, foreldre og Age Group. Sporty folk som alle sammen bidrar til en felles god opplevelse.

Rapport fra de ulike løpene:

Stor bredde på supersprinten
Den nye supersprint-cupen er på plass. Den består av 6 konkurranser gjennom sesongen med avslutning under UM i Åsane 20. august. Dette gir en litt ekstra nervøs stemming til utøverne på supersprint, men HTK-ungdommene bruker nervene positivt og kommer raskt opp av vannet etter svømmingen. De viser at de har tatt skiftesone- og sykkeltreningen den siste måneden seriøst, raske også her. Veldig kult å se at det etableres felt på sykkeletappen! Tilslutt avgjøres både dame og herreklassene på løp. Her har vi litt å gå på, men tar med oss hele 5-medaljer fra de 4 ulike klassene. Solid gjennomføring av alle og vi stiller med 18 av 32 deltakere!

Foto: Stor gjeng samlet etter målgang på supersprinten

10 medaljer i NM- Sprint Age Group

HTK tar hele 10-medaljer til sammen i alle AG-klassene. Med dette utroper vi oss selv som beste klubb i landet på sprint! Med mål og premieutdeling på ett fullstappet torg på Bryne ble dette en forsmak må hva som venter under EM og VM for AG seinere i år. I tillegg til Haugesund tri og IM Haugesund. Topp levert av AG-utøvarane.

Foto: Når det ikke konkurreres heies det.

Tett i teten på NM-sprint Elite

Medaljemuligheten er nærmest en selvfølge på herreløpet. Spenningen her er knyttet til hvor mange medaljer vi kan knipe med oss og av hvilken valør de skal bli. Harald har under påmeldingen vært tøff og kjører i eliten-klassen selv om en medalje i AG hadde vært svært sannsynlig. Han kjemper sterkt hele veien, mye aleine og kommer inn på en respektabel 9.plass. Det blir spennende å se hva han kan få til på samme distanse under junior-NM om 3 uker. Endre og Birk er forventet å kjempe i teten hele løpet, de er også juniorer til vanlig men kjører elite. Begge gjør gode svømmeetapper, og på sykkel er de med i medaljekampen. Kristian Blummenfelt er det etter endt sykkeletappe ikke noe å gjøre med, men 2. og 3. plass på podiet er ledig. Dessverre med litt klussete skiftesoner og en sterk Morten Hansen, må vi nøye oss med 3. plass på Endre og 4. på Birk. Ser framover mot EM om 2-uker.

 

I damefeltet har vi én deltaker, Thea Hovda. Hun gjør et godt utført løp fra start til mål og viser så til de grader at trening hjelper! Forbedrer tiden sin fra i fjor med over 11 minutt! Hun passerer målstreken som 5. kvinne. Junior-NM blir spennende også for Thea. Vi gratulerer i tillegg Karen Magnussen med 3. plass. Hun har det siste året bodd i Haugesund og trent i det gode miljøet i HTK og på HTG.

NM miksstafett

På forhånd helgens store høydepunkt, og løpet innfrir så til de grader! HTK har i forkant forstått betydningen av denne konkurranseformen og stiller med hele 6 lag. 1 lag med voksne «+100» og 5 junior/ungdomslag. 4 av disse var jevne lag som da de kommer i mål etter over 1time og 45 min ikke skilte mer enn 5 minutt og alle innenfor topp 11! Utrolig god moral og mobilisering av alle lagene! Alle har full innsats fra start til mål, med en positiv rivalisering.

Det siste laget er toppet for å kjempe om norgesmestertittelen. Laget består av klubbens 3 landslagsutøvere pluss en spent Marlene som har fått i oppgave å ta den første etappen, og det mot ingen ringere enn senior landslagsutøver Lotte Miller fra Bryne TK. Marlene innfrir til de grader mot sin 5år eldre konkurrent og jr. VM medaljør og holder laget i skuddlinjen til gull. «Stafett er stafett», og spenningen er til å ta og føle på hele veien. Birk og Thea H gjør sine etapper oppskriftsmessig og sender Endre trygt ut på siste etappe. Etter hvert er det ingen tvil og HTK vinner med 4 minuttt. En enorm klubbprestasjon og seier! Denne gang var det disse fire som fikk være på laget som gikk først i mål, men klubben har flere utøvere som like godt kunne være på et vinnerlag. Stor bredde gjør at neste år går vi for to lag på pallen!

Foto: Samlet tropp på vei til start på miksstafetten søndag.

I tillegg hadde klubben deltakere på de resterende løpene denne helga; standarddistanse, sprint mosjon og følgestafett. Mange smilende ansikt og gode gjennomføringer også her. Alle som en gjør ære på klubbdrakten, og bidrar til at det kan heies under alle løpene.

Nå gleder vi oss til Haugesund triatlon allerede førstkommende helg. Her er det fortsatt mulig å melde seg på http://htri.no/pamelding/ fram til onsdag 7.juni.

 

Flere ord og artikler fra helgen finner du på www.Triathlon.no og www.3athlet.com

Resultatlister lørdag: http://live.eqtiming.no/32200?focusuid=#result:101914-0-959970-1-1-
Resultatliste miksstafett: http://live.eqtiming.no/32214?focusuid=#result:101960-0-1-1-1-

Sportslig hilsen fra en fornøyd hovedtrener, Mikal Iden