Etter to års jakt er det med stolthet vi under kveldens Årsmøte i HTK kunne presentere Mikal Iden som vår nye Hovedtrener.

Mikal Iden er 21 år fra Ytre Arna uten for Bergen. Han har en idrettsbakgrunn der han startet med sykling som 9-åring. Mikal deltok på sin første triatlonkonkurranse som 12 åring, under ungdomsmesterskapet på kløfta i 2006. Det gikk to sesonger og ett par crawlekurs før han igjen skulle prøve meg på triatlon i 2008.

Å kun drive med sykling hadde blitt kjedelig, og til tross for ok suksess ble nå triatlon idretten han ville satse på. Mikal hørte etter hvert om ett triatlonlandslag med Kristian Blummefelt og Jørgen Gundersen i spissen. Der ville han inn.

Som tidligere syklist uten svømmebakgrunn, i en idrett der svømmeferdigheter er avgjørende, måtte treningen legges om og svømming prioriteres. Landslagsplass ble det til slutt, og høydepunktene fra landslagstiden er jr. EM i Israel i 2012 som gav plass til VM på New Zealand samme året. Nasjonalt har han vunnet diverse seire, med sølv på NM olympisk i 2011 blant største prestasjonene.

Han avsluttet satsingen og sluttet på landslaget i 2013. Siden den gang har han gått mer og mer inn i rollen som trener. Han har tatt trinnene fra klubbnivå til å få jobbe med landslagsutøvere under landslagssjef Arild Tveiten, før han nå tar jobben som hovedtrener for Norges største triathlon klubb.

Mikal ser på det som en spennende og kul utfordring. Han gleder seg veldig til å få igangsatt arbeidet med å utvikle byens barn og ungdom til fremtidige OL deltagere, og like viktig – Knirken deltagere! Han skal jobbe for å nå ut til store og små i klubben uansett nivå og ambisjoner og tilrettelegge for givende og gode opplevelser både på klubbtrening og i konkurranser.

Nyheten om Mikals inntreden som ny Hovedtrener ble veldig godt mottatt blant de fremmøte ungdommer og voksne på Årsmøte.

Mikal begynner formelt i rollen som Hovedtrener fra høsten av når han også trer inn som trener/lærer for elevene på triatlonlinjen til Haugesund Toppidrettsgymnas. I tiden frem til sommeren vil Mikal være med landslaget på forskjellige samlinger og konkurranser i inn- og utland.

Alle i HTK ser frem til trekantsamarbeidet og det å få på plass en så viktig rolle som Mikal vil inneha for klubbens videre utvikling.