HTK utøver Thea Hovda har så langt i år hatt en strålene sesong. 5. plass på sr. NM sprint, Norgesmester sammen med klubbkameratene Marlene, Birk og Endre på miksstafett, 2. plass på Haugesund tri og nå sist, seier i Stavanger. Siden starten med triathlon i 2014 har utviklingen gått i en retning, oppover. Stor treningsiver og motivasjon, sammen med en langsiktigplan gjennomført med god oppføring via HTG og HTK har gitt Thea resultater. Hun ble i vinter tatt ut som en av fire på forbundet sin satsingsgruppe for jenter. Til helgen venter junior NM på Rena der Thea er en av favorittene til å ta gullet i ett rekordstort startfelt for jr. jenter. Etter det blir det en lengre treningsperiode før andre del av triathlon sesongen starter med TriQuart og NM på olympiskdistanse.

For Thea blir dette debuten på olympisk distans. Du får her muligheten til å følge treningsprogrammet til Thea og hennes trenings og klubbkamerater de neste 5 ukene der de gjennom sommeren skal trene fram mot store mål i andre del av sesongen. Programmet får du helt gratis under, men treningen, den må du gjøre selv 😉

Info og tips:

  • Utøverne forholder seg til varighet/tid, distanse er bare for syns skyld i TP.
  • Oppvarming til alle intervaller er på minst 15min og inneholder 2-6min min i2/i3 og noen korte sprinter.
  • Nedvarming alle intervaller inkluderer 2-4min regressivt, lav i3 til høy i1, mest tid i2.
  • Alle ukene har en dag uten svøm, en uten sykkel og en uten løp for å minske skaderisiko.
  • Tilpass etter nivå, skader, mål og livssituasjon! Anbefaling til kutting: reduser antall økter med 1-2 av disiplinene forhold til din situasjon på svøm, sykkel eller løp. Eksempel, drop 2 løpeøkter pga skaderisiko og 2 svømmeøkter pga tidsmangel (lurt å bestemme på forhånd?!). Ellers kan det være lurt å kopiere resten av uken.
  • For god og riktig gjennomføring av treningsplan kreves riktig intensitet på oppsatte økter. Eksempel: de fleste trener for hardt på de rolige øktene, som går utover kvaliteten på de harde (utviklende)-økten.
  • Prioriter og vær disiplinert. Men det er lov å justere skulle muligheten og været by på andre alternativer!

 

 

 

Treningsplan uke 26: Oppbygging av mengde og mye rolig etter en lengre konkurranse periode.

Klikk på skjema over

 

Treningsplan uke 27: Mengden er skudd opp noe.

Klikk på skjema over

 

Treningsplan uke 28: Lengste treningsuken i perioden.

Klikk på skjema over

 

Treningsplan uke 29: Uken starter med halvhvile dag og avlutter med en god overgangsøkt: OV: 15min +10min 3x (sykkel: 8min i3 tempo p2min + 4min (2min i4, 2min i3) løp: 4min (2min i4, 2min i3) p1 + 4x1min sub RP p20s) 4-5min rolig mellom settene

Klikk på skjema over

 

Treningsplan uke 30: Samle overskudd til konkurranse.

Klikk på skjema over

 

 

God sommer, og lykke til med treningen!
Hovedtrener, Mikal Iden