Birk Skogland og Endre Espedal er to av de fem utøverne Norges Triathlonforbund sender til VM i duathlon i slutten 31.5. De andre tre er Gustav Iden, Casper Stornes og Jens Åstveit.

Duatlon: En idrett hvor man løper – sykler -løper. I gamle dager var den nesten like populært som triatlon da det passer for triatleter som ikke er så gode i svømming. Haugesund arrangerte NM i duathlon i 1996.

Norge har endel junior triatleter som er på vei til å bli meget gode på løp og sykkel, men mangler kanskje litt på svømmingen. Disse utøverne ønsker man å matche internasjonalt. HTK sine utøvere er med for å få internasjonal erfaring og motivasjon til videre satsing.

Triathlonforbundet tror at Norge som nasjon kan gjøre det meget bra på denne konkurransen og da er det ekstra kjekt med to deltagere fra Haugesund.

Som oppkjøring til denne konkurransen var Endre og Birk med i NM i duatlon utenfor Oslo. Her gikk som kjent Endre til topps med Birk som en god nummer to i junior klassen.

Link til VM konkurransen i Spania: http://www.triathlon.org/events/event/2014_pontevedra_itu_duathlon_world_championships

Omtale i Haugesunds Avis