endreI dag har vi fått bekreftet fra Norges Triathlonforbund at vår egen Endre Espedal. Dette var klart allerede til jul i fjor, men grunnen til at man ikke klarte å gå ut med det da var at forbundet ventet på at noen overganger blant de andre landslagsutøverne var på plass.

Men nå er det altså offisielt at han hører inn under Ungdomslandslaget og HTK har dermed fått sin første landslagstriatlet.

Sportsjef i Norges Triathlonforbund, Arild Tveiten, begrunner det med følgende: «Endre har hatt en eventyrlig utvikling som triatlonutøver, og han viste i sesongen 2014 at han har ett stort talent som kan nå veldig langt i idretten. Resultatene i sesongen som gikk var av en slik art at det ikke var tvil om at han skulle være på landslaget for 2015. Samtidig vil jeg også trekke frem det gode treningsmiljø og prestasjonskulturen som HTK har opparbeidet seg med sin Elitesatsing for de yngste utøvere. Vi er sikker på at HTK kommer til å produsere mange landslagsutøvere de neste sesongene.»

Vi gratulerer Endre og ser frem til mange spennende konkurranser hvor han representerer Norge og Haugesund Triathlon Klubb!