endre i landslagsdraktI dag ble en av våre eliteutøvere Endre Espedal tatt ut til å være en av representantene på det Norske Triathlonlandslaget i Europacupensom går i Alanya 27.September. Uttaket er tatt på grunnlag av hans gode prestasjoner gjennom årets sesong.

Noen av de fremste plasseringene han har hatt er 5.plass i NM senior Hove Triathlon, 2.plass i Trollveggen Triathlon, 2.plass Intersport Oslo Triathlon og i Tønsberg ble det 2.plass junior Sprint NM.

Med tanke på at Endre for litt over 1 år siden lå i bassenget sammen med Birk 1 dag i uken kan vel alle i støtteapparatet rundt Endre og resten av elitegruppa i klubben bekrefte at han har stått for en formidabel sportslig utvikling, noe som nå har gitt han muligheten til å måle kreftene med noen av verdens mest kompromissløse triathlonutøvere.

Konkurransen er knalltøff og man må være godt rustet til å tåle de utfordringene disse konkurransene gir, enten det er kjemping fra begynnelse til slutt på svømming eller å ligge i felt på sykkel hvor de aller fleste er nådeløse i kampen for medalje.

Haugesund Triahlonklubb og elitegruppen er også veldig glad for at den strategien som er satt har fungert og at man mirakuløst nok har fått en av våre utøvere på landslaget på bare 1 år.

Vi er kjempeglade for at alle utøverne har vært med på å skape en så god ramme rundt treningen og at miljøet er så bra. kombinasjonen av disse faktorene danner grunnlaget for å dyrke frem både eliteutøvere på toppnivå, men også et sosialt miljø som får frem de gode forbildene til alle som driver med triathlon og organisert trening.

Elitegruppen ønsker Endre lykke til i Tyrkia.

Ole Morten Skogland
Elitekoordinator