Årets siste nasjonale triatlonhelg er historie, og vi kan se tilbake på en lang og innholdsrik sesong. Rekordlang vil mange si. Norgescupen er tilbake i norsk triatlon sammen med flere andre cuper, blant annet klubbcupen. Den skal vi komme tilbake til. Sesongen startet på Bryne første helgen i juni. Her kan du lese hvordan det gikk. Med Risør siste helgen i september blir det nesten 4 måneder fra start til slutt. Det har blitt budt på mange ulike konkurransealternativ for ung og eldre rundt om i hele Norge i år. Hvor og når de ulike norgescup og norgesmesterskapene har funnet sted finner du på NTF sine hjemmesider.

Som en så stor og aktiv klubb som vi nå er, kunne vi fylt side på side med gode prestasjoner fra våre medlemmer denne sesongen. Eg har måtte begrense meg litt og har prøvd å holde meg til grupper, konkurranseklasser og mesterskap. Håper dere tar dere tid til å lese om alle, og at det kan gi en god innsikt i HTK sin aktivitet denne sommeren.

I rekrutt- og ungdomsklassen er vi godt representert i form av både nivå og bredde. Men vi skal på ingen måte hvile eller se oss fornøyd. -Vi teller mange flere ungdommer enn de vi ser på resultatlistene og til neste år må vi bli flinkere til å få flere med. Veldig kjekt at det er mange som velger oss som treningsarena, men vi håper at flere finner gleden i konkurranser. For det er utrolig gøy å reise på konkurranser. Uansett ambisjonsnivå så er det en sosial og lærerik arena. Vil trekke fram Sander som i år hoppet i det og kunne ta med seg en andreplass i supersprintcupen klasse 13-14 år etter endt sesong.
HTK tok seieren for både gutter og jenter 15-16 år i supersprintcupen, pluss en tredjeplass for jenter. Og i tillegg til Sander sin andreplass, fikk vi andre og tredje i jenter 13-14 år. Helgen i Risør brakte en første-, tre andre- og en tredjeplass i UM. Gratulerer!

Ironman Haugesund må også nevnes synes eg. Fullt ut ironman for første gang i år, parallelt gikk 70,3. Eg hadde ikke mulighet til å være tilstede i år, men alt eg så og hørte fra dagen var positivt. Gøy når mange HTK´ere treffer på formen og får en god dag. Neste år blir det de samme distansene, da er eg med 

Våre to erfarne gutter, Endre og Birk ble seniorer denne sesongen. Alt har dessverre ikke gått på skinner i forberedelser og gjennomføring av sesong for de to. Overgangen fra junior til senior kan være hard, spesielt i en idrett som triatlon der det er få u23-konkurranser. Endre fikk ett høydepunkt med et sterkt NM i Kristiansand og kunne ta med seg en sølvmedalje hjem. I tillegg fikk vi se han på TV-skjermen under EM i Glasgow. Gutta har vist stor potensiale de siste sesongene og eg er ikke i tvil om at de er revansjesugne og klar for å legge ned mye god jobb i vinter. Ser fram til å se de i aksjon neste sesong.
Som utøver med PRO/elite-lisens må vi ta med Allan Hovda som i år klarte ta tilbake tronen på den prestisjetunge Norseman.

Denne sesongen er det ikke bare de to førsteårs seniorene som er nevnt over som har konkurrert for Norge internasjonalt. Hele 3 stykk HTK`ere debuterte i sommer på ETU arenaen. Erik Madsen ble tatt ut til å representere Norge i den europeisk Youth Olympic Games-kvaliken og i jr. EM. Han kjørte også en E-cup der også Marlene Wülst og Thea Hovda deltok. God motivasjon og vilje i denne gjengen! Når ambisjonene blir høye nok er det viktig å få testet seg internasjonalt, glad for at de har tatt steget ut. Vi skal ikke se bort ifra at det blir flere debutanter internasjonalt fra HTK neste år.

Age Group, AG som det nå så fint heter. Våre voksne aldersklasse-atleter er mange, og de er spreke. Det har blitt innkassert mange NM-medaljer og NC- podier. Mest av alt er det kjekt å se gleden når denne gjengen deltar på cup og NM. Samtidig håper eg at flere blir med å utvide horisonten sin når det gjelder deltagelse. De ulike norske konkurransene er utrolig kjekke, og kortere distanser krever ikke fryktelig lang restitusjonstid. Hurtig, spennende og akkurat passe utfordrende! Nivå og form er ingen begrensning her. Neste år håper eg å se flere i blå og grønn som reiser nasjonalt.

 

juniorsiden har vi i år hatt en helt fantastisk gjeng som gikk opp fra siste års ungdomsklasse i fjor. De har alle taklet overgangen fra supersprint til sprint veldig bra. Det har blitt lært mye og utviklingen har vært stabilt jevn. Mange bra enkeltresultat og gode prestasjoner som gruppe/lag. Under junior-NM som HTK arrangerte under Haugesundtri i år fikk vi to medaljer. Thea Hovda og Erik Madsen tok hver sin tredjeplass. Thea endte sesongen på en fin andreplass i Jr-NC.

Haugeundtri fikk en ny profil og lokasjon denne sesongen. HTK´s glade og profesjonelle medlemmer gjorde dagen til en stor suksess. Kudos til arrangørstaben og alle de frivillige.

 

Så tilbake til klubbcupen som er et nytt tilskudd i år. Gjennom alle cuper og mesterskap har klubben plukket poeng. Poengene har blitt rangert mellom ulike løp og klasser. Resultat i ungdomsklassene har f.eks. gitt flere poeng enn i AG-klassen. Hvordan rankingen var inn mot finalen var det få som visste. Eg hadde hørt noen rykter om ledelse til HTK, men med to poenggivende konkurranser før premien skulle deles ut var det knyttet stor spenning til endelig poengsum. Trondheim virket å ha mobilisert mange medlemmer og rykket opp fra lenger ned på lista. Det var heldigvis ikke nok til å tukte HTK som dermed stakk av med tidenes første seier i den nye klubbcupen! Trondheim kjempet seg inn på andre, dyttet Åsane ut av pallen, mens Tønsberg tok tredjeplassen.

Damene som tok medalje under NM sprint på Bryne, Kristine, Astrid, Conny, Elisabeth og Anne. De 4 fra høyre tok også medalje i norgescupen.

Damene som tok medalje under NM sprint på Bryne, Kristine, Astrid, Conny, Elisabeth og Anne. De 4 fra høyre tok også medalje i norgescupen.

 

Vi kan alle gi oss ett klapp på skulderen for en fin sesong. De som trenger litt hvile før de tar fatt på trening mot sesongen 2019, gjør det. De som allerede er i gang skal få fortsette.

Sportslig hilsen
Hovedtrener Haugesund triathlon klubb
Mikal Iden