Ønsker du å delta i “offisielle” arrangementer krever de forskjellige forbundene lisens. (les: forsikring)

Alle idrettsforbund krever sine egne lisenser, altså svømmelisens, sykkellisens, triatlonlisens osv. Det går an å kjøpe engangslisens ved hvert løp. Dette kan, avhengig av antall starter, bli dyrt. Starter du ofte, kan det være lønnsomt med en årslisens som da gjelder ved alle arrangementer i det tilsvarende år (fortsatt bare per forbund). I tillegg er det ofte en forsikring knyttet til årslisens som også kan gjelde trening. Slik er det for eksempel med triatlonlisensen.


For å kunne løse årslisens må en være medlem i en klubb som er tilknyttet tilsvarende forbund. For at HTK sine medlemmer også kan løse svømme- og sykkellisens er vi medlem i NTF (Triathlonforbundet), NSF (svømmeforbundet) og NCF (cykleforbundet).


Det er opp til en hver hvilken lisens, om i det hele tatt, en ønsker å løse. Om du ønsker å delta i NM langdistanse under IM 70.3 i Haugesund eller NM Sprint under Haugesund Triatlon MÅ du har årslisens hos triatlonforbundet.

Knirken-konkurransene er treningsløp/-ritt. De har ingen offisiell karakter og er ikke listet i forbundets oversikt over konkurranser. Dermed er det ikke behov for å ha lisens. Alt skjer på egen ansvar, men med årslisens i triatlonforbundet vil forsikringen gjelde om uhellet skulle være ute da dette er organisert trening i regi av HTK.

Friidrettslisens er  nytt fra i år av. 9.4 ble HTK medlem i Norges Friidrettsforbund. Dette gir medlemmene mulighet til å kjøpe helårslisen gjennom HTK. Før du kjøper helårslisens bør du vurdere hvor mange løp du skal være med på.

Lisensregler