HTK Knirken Landevei er en treningskonkurranse i landeveissykling. Sykkelløypen defineres som nordre del av IronMan70.3 løypen. Dvs. fra HTG (T1 under IM) utover mot Haukås og Rød, via Auklandshamn og tilbake igjen vestre vei. Løypen er ca 70km lang.

HTK Knirken Landevei er som de andre Knirken arrangementene gratis å delta i. Konkurransen avholdes på våren og høsten og inngår i HTK Knirken Cup

Spørsmål & Svar

Tidtagning?

Vi vil ha intervallstart med 15 sekunder mellom hver deltager og siden vi ikke har noe tidtagerutstyr må alle ta tiden sin selv.

Hvilke regler gjelder?

Vanlige trafikkregler gjelder på sykkelturen. I tillegg sender vi syklistene ut i 15 sekunders intervall og med IM regler i forhold til avstand mellom rytterne

Hva med sikkerhet?

Vi har vært i kontakt med politiet i forkant av konkurransen. Samtidig varsler vi media og henstiller dem til å opplyse om syklister i trafikken på gjeldende tidspunkt. Utover det har vi satt ut personer i strategiske kryss i løypen og skilt som viser at det pågår et sykkelritt. Alt skal være iht. forskrift om sykkelritt selv om dette er en treningskonkurranse og ikke et offentlig ritt.

Omfanget av rittet (50-100personer) er heller ikke større enn et stort treningsfelt med syklister. Vi velger derimot å sende syklistene ut i 15 sekunders intervall og med IM regler i forhold til avstand mellom rytterne

Er løypen merket?

Vi setter ut nødvendig antall vakter og skilt, men regner med de fleste kjenner til IronMan løypens nordre del. Se for øvrig kart for oversikt over løypen.

Hvor møter vi til Knirken Landevei

Oppmøte og start er ved parkeringsplassen til HTG (Haugesund Toppidrettsgymnas)

Er det påmelding/registrering i forkant?

Ikke nødvendig å melde seg på i forkant, men gå inn på FB siden og meld din interesse. Alltid kjekt å vite sånn noenlunde hvor mange som skal delta.

HTK Events

 

Må deltakerne ta med drikke selv, eller blir det satt opp drikkestasjoner?

Igjen avhengig av hvor mange frivillige vi er, men i utgangspunktet må alle ha med drikke selv.

 

Reportasjer fra tidligere arrangement

 

Bilder fra tidligere arrangement 

 

Flere sykkelkonkurranser du kan bryne deg på

Forslag til treningsturer i distriktet

 

HTK Knirken – Terreng
Dette sykkelrittet ble avholdt 6 ganger fra våren 2011 til høsten 2013 før vi måtte gi oss p.g.a restriksjoner i traseen. De tre første ble gjennomført i privat regi, mens de siste tre i HTK regi.

Reportasjer fra tidligere arrangement

Bilder fra tidligere arrangement (FB)

 

Artikler om Knirken på websiden