Vi var godt kledd da vi møttes til Sykkelteknikk-kurs søndag 22.april klokken 09 på morgenen. Sykkelhansker, dobbelt opp av ull – dobbelt opp av det meste. Med andre ord: Vi frøs ikke.

Varmet ekstra gjorde det likevel å møte på morgenfriske Jorunn Hauso og Johannes Førre Madsen, som på parkeringen utenfor SparKjøp på Raglamyr, stod klar med nytrakta kaffe til oss da vi møtte frem! For en service! For en herlig, varm start på dagen!

-Velkommen alle, kvitra de i kor før Johannes raskt gikk i gang med kurset: Vi prater sykkelteknikk for nybegynnere/litt øvet. Vi talte 6 personer som hadde tatt turen denne søndagen; aller helst skulle vi vært 6 x 6 = minst 36, på et så nyttig kurs som dette, og vi var alle enige om at dette må vi få til også ved senere anledninger.

Johannes gikk gjennom mange svært viktige temaer:

  1. Hvilke tegn anbefales å vise til de andre medsyklistene når man sykler i gruppe
  2. Anbefalinger for hvordan man sykler 2 i bredden og hvorfor
  3. Hvilket taust språk prater man med bilistene
  4. Hvordan sikre at både en selv og de rundt seg er trygge i løpet av en sykkeltur/sykling i gruppe
  5. Fortsett, som da du var yngre, å leke med sykkelen! Jo bedre «kompis» du er med sykkelen, jo bedre du håndterer ulike øvelser og jo tryggere er både du og de rundt deg. Jo færre uheldige hendelser finner sted!
  6. Anbefalinger for trygg nedbremsing (bråbrems; med fokus på hvor tyngdepunktet er og hvor kreftene i bremsingen forplantes)

Video fra kurset (HTK trening på FB)

– Kjempebra, skryter Johannes der vi sykler i 8- tall rundt flaskene våre som kjegler.

Og skryten fortsatte da vi etter nesten 3 timer på kurs, syklet rulle så smågrusen spruta langsmed Toskatjønn: – Dette ser lovende ut, skryter en oppriktig Johannes. – Bare pass på å ikke øke farten når dere ligger i front.

For flere av oss fremmøtte, tross årelange medlemskap i klubben, var det meste helt ny lærdom. Undertegnede har aldri lært tegnene for sikker sykling i gruppe. Undertegnede har aldri reflektert over betydningen av hvor man plasserer tyngdepunktet. At ulike mekanismer gir umiddelbar økt sikkerhet for både meg selv og for de rundt meg skal jeg for evig og alltid ta med meg videre.

– Fortsett å leke med sykkelen, oppfordrer Johannes. Ikke se på sykkel utelukkende som et treningsredskap eller et transportmiddel. Lek og kos deg med sykkelen – akkurat som da du var yngre! DET bidrar til økt sikerhet for deg og dine medsyklister, medbilister – ja, lekende viktig, rett og slett.

For; vi har ingen å miste. Ikke en eneste en.

Derfor: Bli med på sykkelteknikk- kurs i regi av klubben, ved neste anledning.

La oss ta ansvar – sammen.

Sykkelkurs HTK

Sykkelkurs HTK

HTK sykkelkurs

Sykkelkurs HTK